Mişcarea Rusiei pune pe jar SUA: "Nu putem şti ce încearcă să facă Putin"

Mişcarea Rusiei pune pe jar SUA: "Nu putem şti ce încearcă să facă Putin" sursă: arhivă

YENI ŞAFAK. Analizând concentrarea de trupe a Rusiei la frontiera Ucranei şi încercarea de a-şi distruge propriul satelit, secretarul apărării al SUA, Lloyd Austin, a declarat că aceste două acţiuni nu contribuie la climatul de securitate existent şi provoacă /administraţiei americane/ o îngrijorare profundă şi a menţionat că nu ştiu cu exactitate ce intenţionează să facă preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

În cadrul conferinţei de presă, secretarul apărării al SUA, Lloyd Austin, a analizat subiectele aflate în actualitate şi a răspuns şi unei întrebări legate de Rusia. Austin a spus: "Sunt două probleme pe care le-aţi subliniat. Una este masarea de trupe la frontiera Ucrainei, iar cealaltă este legată de distrugerea propriului satelit de către Rusia.

Aceste două acţiuni nu contribuie la climatul de securitate existent şi ne îngrijorează profund. Deci, chemăm Rusia să acţioneze mai responsabil şi să manifeste transparenţă în problema legată de masarea de trupe la graniţa cu Ucraina."

În privinţa concentrării de trupe la frontiera Ucrainei, Austin a subliniat că discută în mod regulat acest subiect cu comandantul Comandamentului Trupelor SUA din Europa, generalul Todd Wolters, şi a adăugat: "De fapt, nu ştim cu exactitate care este intenţia lui Putin."

Ne puteți urmări și pe Google News

Austin a precizat că sunt alături de Ucraina, iar legat de distrugerea propriului satelit de către Rusia a spus că acest fapt reprezintă o ameninţare importantă pentru sateliţii aflaţi în spaţiu şi că /SUA/ se pronunţă împotriva înarmării spaţiului.

"Acţiunile periculoase ale Iranului deranjează pe toată lumea"

Amintindu-i-se hărţuirea navelor SUA de către Iran, în ultimile zile, şi întrebat care este limita răbdării şi linia roşie a SUA, Austin a precizat că nu este benefic să se vorbească despre liniile roşii, dar că acţiunile periculoase ale Iranului afectează şi deranjează pe toată lumea.

"Aşa cum am spus şi anterior, nu vom ezita atunci când este vorba despre apărarea intereselor noastre şi a partenerilor noştri. Depindem de acest lucru, dar avem şi capacitatea. Întotdeauna căutăm să fim raţionali, dar numeni să nu creadă că nu ne putem apăra pe noi înşine, interesele şi pe partenerii noştri" - a răspuns Austin.

"Sunt hotărât să adopt noi măsuri privind procedurile şi politicile legate de atacurile aeriene"

Răspunzând unei întrebări privind pierderile de vieţi omeneşti în rândul civililor în urma atacului aerian în anul 2019, asupra oraşului Baghuz, din Siria, care a revenit în actualitate odată cu atacul aerian organizat la 29 august, asupra capitalei Afganistanului, Kabul, Austin a spus:  "Fiecare civil care îşi pierde viaţa reprezintă o tragedie. Nu am nicio îndoială că vom lucra şi mai mult şi că trebuie să lucrăm mult mai mult." Austin a adăugat: "Sunt hotărât să adopt noi măsuri privind procedurile şi politicile noastre legate de atacurile aeriene, iar de aplicarea acestor politici şi proceduri atunci când va fi nevoie, responsabili vor fi toţi oficialii de rang înalt."

Pe de altă parte, Austin nu a adoptat nicio poziţie în privinţa civililor care şi-au pierdut viaţa în atacul aerian din 18 martie 2019, din Siria. (Rador)