Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin e gata de război! Declarație istorică a celui care conduce Rusia. News alert
Vladimir Putin e gata de război! Declarație istorică a celui care conduce Rusia. News alert

Vladimir Putin e gata de război! Declarație istorică a celui care conduce Rusia. News alert

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat revoltat pe manevrele militare neprogramate ale NATO în Marea Neagră.

După ce Rusia a masat câteva zeci de mii de militari la granița cu Ucraina, într-un exercițiu de imagine, Vladimir Putin se arată iritat de manevrele militare ale NATO în Marea Neagră.

Putin a declarat că aceste manevre militare la care participă și România reprezintă o ”provocare serioasă”, la adresa Rusiei. De asemenea, Putin a mai spus că Rusia nu are nimic de-a face criza emigranților care iau cu asalt granița Poloniei.

”Statele Unite şi aliaţii lor din NATO efectuează exerciţii neprevăzute în Marea Neagră. Nu doar cu un grup naval destul de puternic, ci şi cu aviaţie, inclusiv aviaţie strategică. Este o provocare serioasă pentru noi. Trebuie să spun că și Ministerul nostru al Apărării a avut o propunere de a desfășura propriile exerciții neplanificate în această zonă de apă, dar cred că acest lucru este inadecvat și nu este nevoie să escaladăm în continuare situația de acolo. Prin urmare, Ministerul rus al Apărării se limitează doar la escortarea aeronavelor și a navelor”, a declarat Putin la postul Vesti.

Președintele rus a mai spus că Rusia se va implica în criza emigrației și va încuraja un rezultat pozitiv la discuțiile dintre Germania și Belarus, pe această temă.

”Văd că toată lumea o ştie. Nu avem nimic de-a face cu ce se întâmplă acolo”, a declarat totodată Putin pentru postul Vesti, într-un interviu difuzat sâmbătă, după ce mai multe voci occidentale l-au acuzat în această săptămână pe preşedintele rus că a pus la cale împreună cu Minskul trimiterea de migranţi la frontiera belaruso-poloneză, aminteşte AFP.

Avertisment pentru Belarus în chestiunea gazelor

Într-o serie de declarații, Putin a vorbit și despr ecirza gazelor naturale care a lovit Europa. El a transmis că are informații că Belarusul blochează tranzitul de gaze pe teritoriul său național. Putin i-a transmis președintelui din Belarus să nu mai blocheze conductele de gaze naturale care ajung în Germania și Polonia.

„Acesta ar presupune o gravă afectare a sectorului energetic al Europei şi nu ar ajuta la dezvoltarea relaţiilor noastre cu Belarusul”, a atenţionat liderul de la Kremlin.