Marcel Ciolacu a fost tras pe sfoară de PNL? Liderul social-democraților nu se aștepta ca Ciucă să fie propunerea de premier

Marcel Ciolacu a fost tras pe sfoară de PNL? Liderul social-democraților nu se aștepta ca Ciucă să fie propunerea de premier Sursa: Arhiva EVZ

În urmă cu puțin timp, liberalii au anunțat în mod oficial decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru a României. Se pare că această decizie a luat prin surprindere social-democrații, care erau absolut siguri că PNL va propune pentru funcția de premier pe Alexandru Rafila.

Joi dimineață, în fața sediului central PSD, Marcel Ciolacu susținea că Florin Cîțu l-a propus pentru funcția de premieri pe Alexandru Rafila. Această numire ar fi fost și pe placul social-democraților, ba chiar liderul PSD susține că vor merge la Cotroceni cu aceeași propunere din partea ambelor partide, ceea ce ar fi însemnat ca ideea unui guvern prin rotație să pice.

Liberalii s-au întâlnit joi după-amiază la o ședință internă, în cadrul căreia s-a votat în unanimitate ca Nicolae Ciucă, preferatul lui Klaus Iohannis, să fie propunerea de premier din partea liberalilor.

„Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție. Florin Cîțu în nici un caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului, suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum”, a spus prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu a fost surprins de această decizie, susținând că nu se așteptau la o astfel de propunere, mai ales că Florin Cîțu îi făcuse o propunere în persoana lui Alexandru Rafila.

„Eu am crezut că (liberalii) îl propun pe dl Rafila. Acum PSD are o propunere de premier. Mergem la negocieri cu cei de la PNL”, a fost reacția lui Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a evitat să spună dacă partidul pe care îl conduce va fi de acord cu această numire, însă a declarat faptul că „În acest moment înțeleg că PNL are altă propunere pentru rotație”.

În declarațiile făcute cu puțin timp în urmă, Marcel Ciolacu a susținut că nu are o înțelegere cu șeful statului în ceea ce îl privește pe Nicolae Ciucă în funcția de premier.

„Doamne ferește! Nici măcar nu am stat de vorbă cu dl Iohannis. Credeți că dacă aveam înțelegere cu dl Iohannis stăteam două luni în aceasta criză?”, a reacționat liderul PSD.