Nu te-ai vaccinat și ajungi la spital infectat? Ești bun de plată! Spitalele refuză tratamentul gratis în aceste cazuri

Nu te-ai vaccinat și ajungi la spital infectat? Ești bun de plată! Spitalele refuză tratamentul gratis în aceste cazuri

Pandemia provocată la nivel global de virusul SARS-Cov-2 determină autoritățile să i-a decizii extrem de drastice. În încercarea de a convinge cât mai multă populație să se vaccineze, ministrul Sănătății din Singapore a transmis un mesaj extrem de important. Dacă ajungi la spital din cauza infectării cu COVID-19 și nu ești vaccinat, îți plătești singur tratamentul.

Virusul SARS-Cov-2 vine cu din ce în ce mai multe restricții și schimbări majore la nivelul întregului glob pământesc. Din cauza ratei mari de infectări, unele țări decis să înăsprească anumite legi și să determine cetățenii să se vaccineze. Ong Ye Kung, ministrul Sănătății din Singapore, a transmis luni, print-o videoconferință, un mesaj important pentru cetățeni. Persoanele care refuză vaccinarea dar au ajuns la spital infectate cu virusul SARS-Cov-2, sunt bune de plată. Spitalele nu vor să suporte aceste cheltuieli în cazul pacienților care sunt eligibili pentru vaccinul gratuit, dar refuză imunizarea. În discuție s-a pus și cazul persoanelor care nu au ajuns încă la schema completă de imunizare, dar și cele care din punct de vedere medical nu sunt eligibile.

Conform informațiilor transmise de oficialul de la Singapore, noua modificare nu este menită pentru a face tratarea imposibilă, ci se va căuta o metodă care să ofere pacientului COVID-19 posibilitatea să beneficieze de medicamentele necesare în ceea ce privește combaterea virusului. Facturarea se va face la costuri destul de mici, a mai adăugat Ong Ye Kung.

“Spitalele nu vor să factureze acești pacienți, dar trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna pe toată lumea să se vaccineze dacă sunteți eligibil”, a transmis în cadrul videoconferinței de luni ministrul Sănătății din Singapore, Ong Ye Kung.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia autorităților din Singapore va intra în vigoare începând cu 8 decembrie. În cazul persoanelor care au început vaccinarea dar nu au ajuns la schema completă, aceștia nu vor fi taxați pentru tratarea de COVID-19 până pe 31 decembrie.

În videoconferința susținută de ministrul Sănătății din Singapore s-a adus în discuție și cazul persoanelor care nu sunt eligibile pentru vaccinul anti-COVID. Aceștia vor beneficia în continuare de tratament gratuit, plătit integral de către stat. În această categorie intră copiii sub 12 ani sau persoanele neeligibile din punct de vedere medical.