Omul care i-a dat arma actorului Alec Baldwin a vorbit în premieră după tragedia petrecută pe platoul de filmare

Omul care i-a dat arma actorului Alec Baldwin a vorbit în premieră după tragedia petrecută pe platoul de filmare Sursa foto Arhiva EVZ

Omul care i-a dat arma actorului Alec Baldwin a vorbit în premieră după tragedia petrecută pe platoul de filmare. El nu a oferit însă detalii foarte importante.

Asistentului de regie al filmului western „Rust”, David Halls, a vorbit pentru prima dată de la moartea pe platoul de filmare a lui Halyna Hutchins. Cineastul a făcut apel la industria cinematografică pentru o reevaluare a valorilor, după această tragedie.

Asistentul de regie a vorbit despre tragedia din timpul filmărilor la „Rust”, dar nu a oferit detalii esențiale

Cu toate acestea, David Halls nu a abordat detaliile incidentului - și nici nu a răspuns la rapoartele anterioare potrivit cărora el ar fi fost cel care i-a înmânat actorului Alec Baldwin „pistolul fierbinte” folosit în împușcătura mortală, după cum notează nypost.com.

„Halyna Hutchins nu a fost doar una dintre cele mai talentate persoane cu care am lucrat, ci și o prietenă”, a declarat Halls într-un comunicat. „Sunt șocat și întristat de moartea ei”, a adăugat el. „Sper ca această tragedie să determine industria să își reevalueze valorile și practicile pentru a se asigura că nimeni nu mai este rănit prin procesul creativ.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Alec Baldwin a ucis-o pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani

Halls a adăugat că a fost „copleșit de dragostea și sprijinul” și a spus că „gândurile mele sunt alături de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna.”

Împușcăturile din 21 octombrie de pe platoul de filmare din New Mexico au ucis-o pe Hutchins, o mamă în vârstă de 42 de ani, și l-au rănit pe regizorul filmului, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani.

Șeriful comitatului Santa Fe, Adan Mendoza, a declarat săptămâna trecută că anchetatorii încă încercau să determine cum au ajuns gloanțele reale pe platoul de filmare. Potrivit mandatelor de percheziție eliberate de autoritățile din Santa Fe luna trecută, trei persoane au manevrat arma înainte de împușcături: Baldwin, Halls și armurierul Hannah Gutierrez-Reed, în vârstă de 24 de ani, care lucra doar la al doilea film în această calitate.

Ce a declarat Souza poliției

Souza a declarat poliției că protocoalele de siguranță prevăd ca armurierul să înmâneze arma asistentului de regie, care ar trebui să verifice să se asigure că nu există gloanțe reale în armă înainte de a o înmâna actorului, conform sursei citate.