Vești proaste pentru astăzi, 2 noiembrie. Ţara, cuprinsă de frig, vânt, ploi, lapoviță şi ninsoare. Dimineața, minime de 2 grade

Vești proaste pentru astăzi, 2 noiembrie. Ţara, cuprinsă de frig, vânt, ploi, lapoviță şi ninsoare. Dimineața, minime de 2 grade Sursa foto: Pixabay

ANM a emis prognoza pentru astăzi, 2 noiembrie 2021. Din păcate, veștile nu sunt prea bune, cerul va fi înnorat cu posibile ploi în mai multe regiuni și cu temperaturi mult mai scăzute față de ziua precedentă.

Potrivit prognozei ANM, vremea va fi rece și închisă în majoritatea țării. Va ploua aproape în toate regiunile, iar temperaturile se vor resimți chiar mai reci decât va arăta mercurul termometrelor. Pe parcursul zilei va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de sud-vest a țării și pe arii restrânse în rest, iar noaptea local vor fi ploi slabe sau burniță, cu o probabilitate mai mare în est.

La altitudini de peste 2000 m, îndeosebi în masivele nordice, se pot semnala și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar temporar și cu viteze mai mici și în Banat, Moldova și Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 10 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va fi vremea astăzi în Capitală şi alte oraşe mari din ţară

În București, înnorările se vor menține pe parcursul zilei, când trecător va ploua slab. Noaptea, cerul va deveni variabil, dar va crește probabilitatea de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

În Muntenia, temperatura maximă va fi de 12/16 grade Celsius, în timp ce temperatura minima va fi de 2/8 grade Celsius.

În Brașov vor fi minim 3 grade și maxim 14 grade Celsius, în București vor fi minim 7 și maxim 16 grade Celsius, în Craiova minim 6 și maxim 11. În toate aceste zone va ploua marți.

La Iași, spre deosebire de alte zone, nu va ploua marți.  Temperatura minimă va fi de 7 grade Celsius, cea maximă va fi de 15 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, iar cerul va fi în mare parte înnorat. Joi și vineri maximele vor fi mari și aici, de 20, respectiv 23 de grade Celsius.

În Transilvania, temperatura maximă va fi de 10/15 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -5/4 grade Celsius.

În Moldova, temperatura maximă va fi de 12/15 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 0/7 grade Celsius.

În regiunea Oltenia, temperatura maximă va fi de 11/15 grade Celsius. Cerul va fi ploios, temperatura maximă atingând pragul de 11 grade Celsius, iar temperatura minimă de 6 grade Celsius.

Și pe litoral va ploua și va fi destul de frig. În Constanța minima va fi de 9 grade Celsius și maxima va fi 16 grade. Temperaturile vor urma să crească, treptat, de miercuri, iar joi și vineri se vor înregistra maxime și minime mari pentru această perioadă.

Prognoza pentru săptămâna 1 - 8 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza pentru săptămâna 8 -15 noiembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Prognoza pentru săptămâna 15 – 22 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări