Focar de COVID la bordul unui vas de croazieră. Doi români au îmbolnăvit 80 de persoane

Focar de COVID la bordul unui vas de croazieră. Doi români au îmbolnăvit 80 de persoane Sursa foto: amadeus-rivercruises.com

Mai mulți pasageri de pe un vas de croazieră s-au îmbolnăvit de COVID după ce au intrat în contact cu doi cetățeni români care lucrau în echipaj.

Cei doi români lucrau la bordul unui vas de croazieră, Amadeus, care face curse pe Dunăre, din Germania în România. Nava a fost blocată la Viena, după ce s-a descoperit că jumătate dintre cei aflați la bord au fost infectați cu coronavirus. Responsabili pentru această situație au fost indicați doi români, de la care s-a răspândit virusul.

Practic, 80 din cei 178 de pasageri și membri ai echipajului de pe Amadeus sunt bolnavi. Potrivit unui raport al autorităților locale, citat de publicația stiridiaspora.ro, cele 80 de cazuri au fost descoperite cu prilejul testării în zona orașului Viena. Raportul citează surse din rândul echipei medicale de criză care se ocupă de combaterea pandemiei la nivelul capitalei Austriei.

Sursa foto: Twitter

Anchetele epidemiologice i-au indicat pe cei doi români ca sursă a infectării

Nava a fost ancorată la ecluza din cartierul Nussdorf din Viena, iar după ce s-a făcut o anchetă sanitară au fost stabiliți responsabilii de la care a pornit boala. Este vorba despre doi români, membri ai echipajului. Deși erau bolnavi de COVID și trebuiau să rămână în carantină aceștia au urcat la bord, pentru a nu-și pierde locul de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceștia nu au respectat regulile sanitare și au intrat în contact cu ceilalți membri ai echipajului, dar și cu pasagerii. Astfel, dintre cele 178 de persoane aflate la bord, 135 erau turiști, iar restul membri ai echipajului.

Turiștii au fost nevoiți să-și întrerupă croaziera

Conform rapoartelor medicale, toate persoanele care au fost testate pozitiv prezintă simptome ușoare de COVID. Chiar și așa, au fost nevoite să-și întrerupă croaziera pe Dunăre și să revină în Germania.

Nava Amadeus efectuează croaziere pe Dunăre pentru turiști și are 1.566 de tone. Are 110 metri lungime, 11 metri lățime și printre alte facilități dispune de o piscină, un bar și o imensă tablă de șah. La bord pot urca 146 de pasageri și un echipaj de 40 de persoane.