Școlile vor publica aceste informații despre profesori. Părinții trebuie să le cunoască

Școlile vor publica aceste informații despre profesori. Părinții trebuie să le cunoască Sursa: Arhiva EVZ

Unitățile de învățământ vor trebuie să comunice public, procentul de angajați care s-ai vaccinat împotriva COVID-19.

Ministerul Educației a solicitat tuturor școlilor din țară să afișeze pe site-urile proprii procentul angajaților vaccinați. Informația a fost prezentată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu care a precizat că toți părinții au dreptul să cunoască aceste date. El a precizat că informațiile referitoare la vaccinare vor fi comunicate cu respectarea prevederilor GDPR privind confidențialitatea datelor cu caracter personal.

„Am solicitat tuturor inspectoratelor școlare și școlilor din România să afișeze pe site-uri proporția celor vaccinați, raportată la numărul de angajați. Nu e vorba doar de profesori, e vorba de toți angajații școlilor. Fiecare părinte are dreptul să știe ponderea angajaților care intră în contact cu elevii”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto. EVZ

Cîți lucrători din învățământ s-au vaccinat

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că în acest moment conform ultimei situații centralizate, în sistemul de educație preuniversitar au fost înregistrați aproape 177 de mii de lucrători. Numărul reprezintă aproximativ 66,5% din totalul angajaților cadre didactice și lucrători auxiliari. În totalitate, coroborat cu învățământul universitar, procentul de persoane vaccinate în randul angajatilor din învățământ se ridică la aproape 70%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, conform informațiilor prezentate de ministru, în rândul elevilor de peste 12 ani, procentul vaccinaților a depășit 25%.

Cursurile școlare vor fi reluate pe 8 noiembrie

În acest context, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că ministerul ia în considerare revenirea elevilor în școli în data de 8 noiembrie. O decizie finală, a precizat acesta, va fi luată în funcție de situația epidemiologică de la momentul respectiv.

„Ipoteza de baza a Ministerului Educației este aceea a revenirii cu prezenta fizică în ziua de luni, 8 noiembrie. Din păcate va fi determinantă evoluția epidemiologică. Am anuntat ca viner 5 noiembrie vom semna ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar și vom anunța cum va începe școala pe 8 noiembrie. (…) Vom vedea daca autoritatile sanitare ne vor permite acest lucru (prezenta fizica - n.r.). Dacă nu, oricum școala se va relua pe 8 noiembrie”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.