DOUĂ motive pentru care Regina Elisabeta a II-A  nu poate abdica NICIODATĂ în favoarea lui Charles

DOUĂ motive pentru care Regina Elisabeta a II-A  nu poate abdica NICIODATĂ în favoarea lui Charles Mantra reginei Elisabeta, în pericol din cauza monarhiei slăbite a lui Charles. Sursa: Arhiva EVZ

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh al Regatului Unit şi, în ciuda faptului că împlinește 95 de ani, există mai multe motive pentru care nu poate demisiona niciodată în favoarea fiului și moștenitorul ei, Prințul Charles.

Regina Elisabeta a II- a servit ca monarh al Marii Britanii din 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Când a urcat pe tron ​​în urmă cu aproape șapte decenii, Regina era total nepregătită pentru un asemenea rol.

Iar acum, odată cu Jubileul de Platină programat pentru anul viitor, regina nu și-a exprimat încă nicio intenție de a demisiona în favoarea fiului ei, Prințul Charles.

În ultimele săptămâni, s-a speculat dacă Regina, acum în vârstă de 95 de ani, ar putea alege să renunțe la îndatoririle sale regale

Mai mult, la începutul acestei luni, regina a încântat publicul când a refuzat respectuos să accepte premiul Oldie of the Year. Secretarul privat adjunct al Reginei, Tom Laing-Baker, a scris ca răspuns: „Majestatea Sa nu crede că îndeplinește criteriile relevante pentru a putea accepta și speră că veţi găsi un destinatar mai potrivit”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, a existat îngrijorare la nivel național cu privire la sănătatea Reginei în ultimele zile, determinată de știrile despre spitalizarea sa. Palatul Buckingham a declarat: „După sfatul medicului de a se odihni câteva zile, regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru câteva investigații preliminare, întorcându-se astăzi la Castelul Windsor în stare bună”.

Va participa regina la summit-ul COP26 de la Glasgow?

Programul încărcat al Reginei a fost redus în urma vizitei recente la spital, dar se crede că Regina încă plănuiește să participe la summit-ul COP26 de la Glasgow săptămâna viitoare.

Cu cele două angajamentele regale: summit-ul şi Jubileul de Platină de anul viitor, regina este încă la fel de dedicată şi lasă de înţeles că nu renunță niciodată la rolul ei de monarh.

Mai mult, abdicarea nu este obișnuită în familia regală britanică, cel mai recent exemplu de abdicare determinând o criză constituțională.

Regele Edward al VIII-lea a ales să abdice în 1936, la mai puțin de un an după ce a urcat pe tron. Edward a vrut să se căsătorească cu Wallis Simpson, o persoană din lumea socială americană care a divorțat de două ori. Dar nu a primit aprobarea bisericii și a publicului, deoarece mulți încă dezaprobau divorțul la acea vreme.

După eșecul de a obține aprobarea pentru a se căsători cu americanca, Edward a fost nevoit să părăsească viața regală, iar decizia a dus la haos pentru Familia Regală. Atunci Ducele de York, Prințul Albert, a fost împins într-un rol regal pentru care nu a fost niciodată pregătit, devenind ulterior regele George al VI-lea.

Iar asta a însemnat că fiica cea mare a lui George al VI-lea, Prințesa Elisabeta, va deveni moștenitoarea tronului pe neașteptate. Datorită asocierii negative pe care abdicarea o are în cadrul familiei regale britanice, este posibil ca regina să nu dorească niciodată să abdice.

Un alt motiv pentru care regina ar putea să nu abdice niciodată este că asta a promis când avea 21 de ani

Regina s-a angajat la 21 de ani, în Africa de Sud, în 1947, că întreaga ei viață va fi dedicată serviciului regal. Ea a spus: „Declar în fața voastră a tuturor că întreaga mea viață, fie că este lungă sau scurtă, va fi dedicată slujirii voastre și slujirii marii noastre familii imperiale căreia îi aparținem cu toții”.

Regina a arătat în ultimii 69 de ani că este un monarh incredibil de dedicat și consideră rolul ei de regina pentru toată viața.

Istoricul regal Hugo Vickers a declarat pentru The Guardian la începutul acestui an: „Un motiv principal pentru care regina nu va abdica absolut niciodată este, spre deosebire de alți monarhi europeni, ea este o regină unsă. Și dacă sunteți o regină unsă, nu abdicați”, relatează Express.