Șoc în lumea medicală. Un cunoscut medic din România a fost răpus de COVID-19. A încercat să se trateze acasă

Șoc în lumea medicală. Un cunoscut medic din România a fost răpus de COVID-19. A încercat să se trateze acasă Sursa: arhiva EVZ

Doliu în lumea medicală din România. COVID-19 face victime și printre angajații sistemului sanitar. O doctoriță în vârstă de 59 de ani, care lucra la Policlinica Militară din municipiul Buzău, a pierdut lupta împotriva coronavirusului, vineri, 15 octombrie, după mai multe săptămâni petrecute în izolare. Din cauza afecțiunilor grave de sănătate, medicul a fost transferat la București.

Medicul pe nume Mirela Pană, în vârstă de 58 de ani, a murit, joi, 15 octombrie, după ce s-a infectat cu coronavirus și a petrecut trei săptămâni în izolare, acasă, unde a încercat să se trateze. Infectarea cu SARS-COV-2 a fost, însă, fatală, iar cadrul medical s-a stins din viață. Colegii acesteia, de la Policlinica Militară din municipiul Buzău, sunt șocați de vestea primită.

Mirela Pană a murit, după ce s-a infectat cu COVID-19

În momentul în care medicul a început să suspecteze simptome specifice infectării cu coronavirus, a decis să apeleze la Spitalul Județean Buzău, unde i s-a confirmat că este infectată cu COVID-19. Mirela Pană a decis, însă, să se trateze la domiciliu. Medicul nu era vaccinat împotriva bolii COVID-19 și suferea, potrivit apropiaților, de o altă boală autoimună, care s-au agravat în urma contractării virusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, însă, pe data de 4 octombrie, doctorița a fost internată la secţia Pneumologie a Spitalului Județean Buzău. Starea de sănătate a medicului s-a agravat, moment în care femeia a fost transferată la Spitalul de Urgență „Dimitrie Gerota” din București, unde personalul a constatat decesul, potrivit stiridebuzau.ro.

„A plecat în altă lume... O lume mai bună”

După aflarea veștii morții cadrului medical, colegii de la Policlinica Militară din municipiul Buzău și chiar pacienți ai medicului au transmis mesaje de condoleanțe, prin care deplâng trecerea la cele veșnice ale doctoriței.

„Colega și prietena noastră, dr. Mirela Pană a plecat în altă lume… O lume mai bună. O să ne lipsești, draga noastră!”, a scris Anamaria Arădoaie pe Facebook. „Zi neagră pentru Medicina buzoiană”, a scris un medic buzoian. „Nu îmi vine să cred că doamna doctor nu mai este”/ „Vai! Nu mă așteptam. Îmi pare tare rău!”, sunt alte câteva dintre mesajele postate.

Valul patru al pandemiei de COVID-19 face tot mai multe victime în România. Amintim că țara noastră conduce lista statelor cu cele mai multe decese din Europa. Autoritățile române au decis deja transferul pacienților infectați cu COVID-19, aflați în stare critică, peste granițe, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate în contextul în care sistemul medical românesc se află în colaps.