Viorel Hrebenciuc a aflat cum putea evita închisoarea cu executare. Dezvăluiri de ultimă oră

Viorel Hrebenciuc a aflat cum putea evita închisoarea cu executare. Dezvăluiri de ultimă oră

Jurnaliștii de la Lumea Justiției au dezvăluit recent că Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru că nu a beneficiat de aplicarea unor circumstanțe atenuante, judecătoarele Ruxandra Grecu și Claudia Jderu (Curtea de Apel) având în vedere „funcția deținută la data faptei deduse judecății, de vicepreședinte al Camerei Deputaților, pe lângă cea de conducere în PSD″.

Conform luju.ro, „acesta este unul dintre motivele pentru care judecătoarele Ruxandra Grecu și Claudia Jderu au decis că Viorel Hrebenciuc trebuie să execute pedeapsa de 3 ani închisoare pentru folosirea a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, pedeapsa aplicată încă de la fond de Tribunalul București, pe care CAB a menținut-o″.

Fostul strateg al PSD a fost acuzat de procurori că ar fi încercat să o determine pe Laura Georgescu, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), să se implice pentru ca instituţia să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului de televiziune Giga TV, deţinut de Gheorghe Ştefan, primar al orașului Piatra Neamţ la acea vreme.

Acuzațiile procurorilor în dosarul Giga TV

Procurorii au spus că persoana care i-ar fi recomandat lui Ştefan să apeleze la Hrebenciuc ar fi fost Narcisa Iorga, membra CNA la data faptelor. În acel context, procurorii au acuzat că la două săptămâni de la retragerea licenţei, CNA a revenit asupra deciziei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marți, 14 septembrie 2021, cele două judecătoare au dispus condamnarea lui Gheorghe Ștefan la 4 ani și 6 luni închisoare cu executare, pedeapsa majorată de la 3 ani și 4 luni cu executare, cât a fost a fond.

El a fost acuzat de instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani și 4 luni cu executare pentru abuz în serviciu și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private, iar Narcisa Iorga la 3 ani închisoare cu suspendare (n.r. - la fond ea primise 3 ani închisoare cu executare) pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Binomul SRI-DNA

„Decizia judecătoarelor Grecu și Jderu amintește de vremurile în care, în plină dominație a Binomului SRI-DNA, politicienii erau condamnați inclusiv pentru vină de a fi politicieni, dar mai ales pentru vină de a face parte din PSD. Cam la fel au stat lucrurile și în ceea ce-l privește pe Viorel Hrebenciuc.

În acest sens, judecătoarele Ruxandra Grecu și Claudia Jderu de la Curtea de Apel București explică faptul că Hrebenciuc nu poate beneficia de nicio circumstanță atenuantă întrucât acesta a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților și unul dintre liderii PSD, poziții din care trebuia să fie un exemplu pentru respectarea legii″, arată luju.ro.