Începe oficial duelul în PNL. Ludovic Orban, la depunerea candidaturii: Sunt o certitudine pentru partid. FOTO

Începe oficial duelul în PNL. Ludovic Orban, la depunerea candidaturii: Sunt o certitudine pentru partid. FOTO

Ludovic Orban, actualul șef al Partidului Național Liberal (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al partidului. Totul se tranșează la finalul lunii septembrie, pe data de 25, când, în cadrul Congresului PNL, membrii formațiunii politice vor decide cine va prelua conducerea: Ludovic Orban sau contra-candidatul său, premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban a făcut declarații, joi, 19 august, după ce și-a depus oficial candidatura pentru a fi în continuare președintele PNL. Duelul se dă între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu. „Eu reprezint o certitudine pentru PNL”, a spus actualul șef al partidului, care tot joi a mai depus o moțiune liberal-conservatoare.

Ludovic Orban și-a depus oficial candidatura. „Eu reprezint o certitudine pentru PNL”

„Eu reprezint o certitudine pentru Partidul Național Liberal. Aproape toți membrii Partidului Național Liberal mă cunosc, știu cine sunt, știu ce am făcut pentru Partidul Național Liberal de-a lungul celor peste 30 de ani de carieră. Știu foarte bine că m-am luptat constant pentru promovarea ideilor liberale, am luptat constant pentru a împiedica punerea în practică a programelor retrograde ale formațiunilor politice născute din fostul Partid Comunist. M-am luptat sistematic pentru a contribui la o guvernare care să asigure dezvoltarea României și care să fie bazată pe valorile liberal-conservatoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu ascund că moțiunea mea este o moțiune liberal-conservatoare. Pe lângă valorile liberale, fundamentale - care sunt: libertatea, proprietatea privată, egalitatea în șanse, respectarea cu sfințenie a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, libera competiție între cetățeni, competiția liberă între actorii economici - noi susținem valori fundamentale care PNL le-a avut permanent în acțiunea și programele sale politice”, a declarat contra-candidatul premierului Florin Cîțu la șefia partidului.

Cine îl susține pe Ludovic Orban la șefia PNL

Printre cei care s-au aflat alături de Ludovic Orban se numără și Violeta Alexandru, fostă candidată la șefia PNL București, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran și președintele PNL Brașov, Adrian Vește.

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, are parte de susținerea a 12 filiale din 49, din cadrul partidului, potrivit ultimelor informații. Astfel, Orban se bucură de sprijinul organizațiilor din: Giurgiu, Bistrița-Năsăud, Argeș, Dâmbovița, Vrancea, Brașov, Arad, Caraș-Severin, Diaspora, Sector 1 - București, Sector 3 - București, Sector 5 - București.

„PNL - Forța dreptei”. Ludovic Orban a depus moțiunea

Actualul președinte al partidului și-a depus moțiunea pentru un nou mandat la șefia formațiunii. Aceasta se intitulează „PNL - Forța dreptei”.

„După 4 ani de muncă neîntreruptă la președinția Partidului Național Liberal, am conștiința împăcată și sentimentul datoriei împlinite față de cei care mi-au acordat încrederea lor la ultimul Congres. Am fost onorat să-i reprezint pe toți colegii mei în calitate de președinte al Partidului Național Liberal și să-i conduc spre victorie.

Astăzi, PNL este cel mai puternic partid politic din România, așa cum le-am promis liberalilor în 2017. Chiar dacă atunci nu puțini erau cei relativ sceptici că avem puterea să atingem acest obiectiv, sau că vom ști cum, în acest moment oricine poate trage linie și poate constata unde suntem”, a notat Ludovic Orban, miercuri, 18 august, pe Facebook.

FOTO: Răzvan Vălcăneanțu