N-ai chef să gătești la prânz? Omleta perfectă a lui Cătălin Scărlătescu. Secretul care transformă un produs banal într-o delicatesă
- Ionel Sclavone
- 7 august 2021, 13:45
Chef Cătălin Scărlătescu susține că deține secretul omletei perfecte, un preparat în aparență foarte simplu, la îndemâna oricui.
Celebrul Chef Cătălin Scărlătescu, din juriul emisiunii Chefi la Cuțite, a dezvăluit trucul pe care îl folosește pentru a prepara o omletă perfecta, o adevărată delicatesă.
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit ce ingrediente folosește și care sunt secretele pe care le folosește pentru a transforma un preparat banal, precum omleta, într-o delicatesă.
Secretul a fost dezvăluit într-o postare pe Instagram, destinată soțului cântăreței Adda. Celebrul bucătar l-a învățat pe soțul artistei ce să folosească și cum să procedeze pentru a obține preparatul perfect.
Cum se prepară omleta lui Cătălin Scărlătescu
„Cătă, notează rețeta asta de omletă! Surprinde-o pe Adda într-o dimineață din timpul săptămânii și în weekend plecăm la pește. Nu-mi permit să te învăț o rețetă de omletă care să nu fie superbă. Nimeni nu pune în omletă ardei iute. De ce e nevoie de ăsta? Îți dă un zvâc și pleci rachetă să muncești. Folosim așa: ardei iute, ceapă verde, ouă și margarină.
Nu exagerați cu ardeiul iute, dar dacă vrei să ai o zi fantastică, fabuloasă și foate iute, încearcă ardeiul ăsta. Folosim doar partea albă a cepei. Nu uitați de sare și de piper. Iubesc piperul. Eu pun din abundență, voi cât vă doriți voi”, a scris chef Cătălin Scărlătescu.
Trucul care transformă omleta într-o delicatesă
Cătălin Scărlătescu a prezentat și ingredientul secret, asul din mânecă. Trucul care face ca o omletă să fie foarte pufoasă.
„Cel mai mare secret la omletă e să fie bătută foarte bine, aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât e mai umflată, mai pufoasă. Cătăline, Cătăline, să-nveți omletă de la mine. Am făcut și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânți Addei dimineață. Picantă, proaspătă, ce mai vrei? Încercați-o pe asta! E cea mai simplă, cea mai spectaculoasă și cea mai proaspătă omletă”, a mai precizat Cătălin Scărlătescu.