Nu scăpăm de vijelii. Zone întinse din România, expuse riscului. Vremea continuă să fie instabilă

Nu scăpăm de vijelii. Zone întinse din România, expuse riscului. Vremea continuă să fie instabilă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru miercuri, 4 august 2021. Vremea va fi călduroasă, iar canicula se va manifesta pe alocuri. De asemenea, în zonele montane se anunță vijelii.

Vremea, miercuri, 4 august, va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. În regiunile de sud și sud-est, pe alocuri, se anunță caniculă. Astfel, disconfortul termic va fi accentuat.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei se vor semnala înnorări accentuate, însă doar pe perioade scurte de timp. Se vor manifesta averse însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica temporar, însă în jumătatea de est a României, precum și la munte și, izolat, în alte zone, se vor semnala vijelii și condiții de grindină.

Temperaturile minime pe 4 august vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade. În depresiuni, se pot semnala și valori ușor mai scăzute. Temperaturile maxime se vor situa între 26 de grade în Maramureș și nordul Moldovei și 36 de grade în Lunca Dunării. Presiunea atmosferică va scădea ușor dinspre vest și nord-vest astfel încât regimul baric va rămâne ciclonic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Condiții de ploaie în București

În Capitală, vremea va fi, de asemenea, călduroasă. Disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei, se vor semnala condiții pentru averse și descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica pentru perioade scurte de timp.

Temperaturile minime se vor încadra între 19 și 22 de grade, în timp ce maximele vor fi de aproximativ 34 de grade. Presiunea atmosferică va scădea foarte puțin, de la o valoare mai mică decât cea normală, anunță ANM.

Se anunță vijelii la munte

În zonele montane, vremea va fi instabilă, miercuri. Cerul va fi variabil, iar după-amiază și spre seară se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice.

Rafalele de vânt se vor intensifica și se vor semnala vijelii, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali. În rest, se vor semnala astfel de fenomene meteo, însă doar izolat.

Valorile termice vor înregistra creșteri ușoare față de cele anunțate în intervalul anterior de timp, conform prognozei meteo anunțate de ANM.

Cum va fi vremea pe litoral

La mare, vremea va fi instabilă, însă, din punct de vedere termic, va fi normală. Disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU va atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări pe perioade scurte de timp, cu precădere în a doua parte a zilei și spre seară. Se vor semnala, de asemenea, și descărcări electrice, precum și condiții de grindină. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate,

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 23 de grade, în timp ce maximele se vor încadra între 27 și 29 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 și 25 de grade.