Iulian Dumitrescu, anunţul momentului: Începând de astăzi, fac parte din echipa lui Florin Cîţu

Iulian Dumitrescu, anunţul momentului: Începând de astăzi, fac parte din echipa lui Florin Cîţu

Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat că va candida pentru o funcție de prim-vicepreședinte în echipa lui Florin Cîțu.

Se ascut cuțitele în PNL, ca dovadă anunțul făcut joi seara de către liderul PNL Prahova în care spune că se va alătura echipei premierului Florin Cîţu. Aşadar, Ludovic Orban pierde votul uneia dintre cele mai importante organizații din teritoriu.

Reamintim că filialele conduse de Ilie Bolojan (Bihor), Iulian Dumitrescu (Prahova), Dan Motreanu (Giurgiu) şi Bogdan Huţucă (Constanţa) se situează printre primele locuri în PNL după numărul de delegaţi care vor vota la Congresul din septembrie.

Coalizarea celor patru în tabăra unuia dintre candidații ar decide soarta Congresului PNL

Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, părea că este în echipa președintelui PNL Ludovic Orban, mai ales după ce premierul Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul de Finanţe Alexandru Nazare, susţinut de organizaţia Prahova, însă surse guvernamentale susţineau că Iulian Dumitrescu ar putea trece de partea premierului Cîţu. Iar în această seară a făcut anunţul care, cu siguranţă, va cântări mult în toamnă atunci când va avea loc Congresul PNL.

Iulian Dumitrescu:  „Am promis că, după încheierea alegerilor în cele mai multe organizații județene ale #PNL, voi decide care este opțiunea mea cu privire la viitoarea conducere a partidului. Începând de astăzi, fac parte din echipa lui Florin Cîţu și voi candida, din partea acestei echipe, pentru o funcție de prim-vicepreședinte al partidului la Congresul #PNL din 25 septembrie. Cred în nevoia reformării şi modernizării #PNL și sunt sigur că parteneriatul Preşedinte – Guvern – majoritate parlamentară formată în jurul #PNL va aduce o viaţă mai bună pentru toţi românii”, a scris liderul PNL Prahova pe contul personal de Facebook.

Congresul PNL se va desfășura în data de 25 septembrie, la București

Congresul PNL se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Ne puteți urmări și pe Google News

Top 10 organizaţii PNL după numărul de delegaţi la Congres:

1. Bihor - 198 de delegati (Ilie Bolojan) 2. Cluj - 183 (Emil Boc) 3. Prahova - 172 (Iulian Dumitrescu) 4. Sibiu - 155 (Raluca Turcan) 5. Iasi - 150 (Alexandru Muraru) 6. Giurgiu - 149 (Dan Motreanu) 7. Constanta - 147 (Bogdan Huţucă) 8. Alba 147 - (Mircea Hava) 9. Teleorman - 144 (Eugen Pârvulescu) 10. Ilfov - 143 (Humbert Thuma)