Rareș Bogdan iese la atac împotriva USR-PLUS. Pe cine vrea să execute europarlamentarul

Rareș Bogdan iese la atac împotriva USR-PLUS. Pe cine vrea să execute europarlamentarul sursa: arhivă EVZ

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan vrea coagularea a două ministere din Guvernul României, al cărui portofoliu să fie condus ulterior de Lucian Bode, despre care spune că "vorbește puțin și face mult".

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan pare că vrea să scape de ministrul USR Cătălin Drulă, deși susține că nu este vorba de lipsa de profesionalism a actualului reprezentant al Transporturilor. Liberalul a sugerat coagularea a două ministere din Guvernul României, un minister al Transporturilor Interne, ”adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună”.

Rareș Bogdan îl vrea la conducerea ministerului în cauză pe actualul ministru de Interne Lucian Bode, fost deţinător al portofoliului Transporturilor. Potrivit liberalului, Lucian Bode este un om care vorbește puțin și face mult.

Rareș Bogdan:  Lucian Bode a știut să-și câștige respectul

„Dumneavoastră aveţi un om care şi-a câştigat respectul nu doar aici, în Sălaj, nu doar în Transilvania. (...) Dragii mei, Lucian Bode e genul de om care vorbeşte puţin şi face mult. Eu am spus – sper ca de data asta să nu se mai creeze un breaking news, nu-mi doresc – am spus că, la un moment dat, poate ar trebui să face un minister al Transporturilor Interne, adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună, pe care să-l conducă un singur om", s-a exprimat Rareș Bogdan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Europarlamentarul PNL a explicat că această măsură ar dori să fie implementată nu din cauza lipsei profesionalismului actualilor miniștri, ci pentru că Lucian Bode a dat dovadă de conștiință profesională.

Rareș Bogdan a negat lipsa de profesionalism a lui Drulă. "Nu, Doamne fereşte!"

"Lucian a făcut lucruri bune, nu pentru că cei de acum nu fac lucruri bune - Doamne fereşte! - ci pentru că Lucian a făcut lucruri grozave acolo şi a rămas în acel an şi două luni de zile cât a condus ministerul au rămas nişte proiecte grozave pe care se construieşte acum dezvoltarea României”, a afirmat Rareş Bogdan, sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PNL Sălaj, filială condusă de Lucian Bode.

Atac la adresa lui Cristian Ghinea. Pe cine ar fi dorit Rareș Bogdan la conducerea Fondurilor Europene

Prim-vicepreședintele a criticat în conferinţa de alegeri a PNL Bihor, faptul că liberalii nu deţin portofoliul Fondurilor Europene, susținând că cel mai bun ministru ar fi fost Marcel Boloș.

„Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cum Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”, a afirmat Rareș Bogdan.

În replică, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a transmis că Marcel Boloş ar fi realizat un PNRR care nu ar fi luat în seamă de oficialii europeni.

Ulterior, Rareș Bogdan a transmis că a declarat tot ce a avut de spus. „Ţin prea mult la Florin Cîţu, vreau prea mult să funcţioneze acest Guvern perfect, ştiu extrem de bine că munca într-o coaliţie este extrem de complicată şi tocmai de asta subiectul deschis la Bihor este închis, cred în continuare că Marcel Boloş era un ministru excepţional atâta tot!”, a afirmat Rareş Bogdan pentru news.ro.