Vacanțe ”pe economie”. Ce poți să faci cu 10 euro pe zi în Atena? Vizitezi și mănânci pe săturate

Vacanțe ”pe economie”. Ce poți să faci cu 10 euro pe zi în Atena? Vizitezi și mănânci pe săturate

Grecia este, fără doar și poate, una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanță. Deși cei mai mulți aleg litoralul, sunt totuși foarte multe persoane care merg în capitala Greciei, fie să viziteze, fie să folosească orașul drept tranzit către o insulă sudică.

Jurnaliștii greci au făcut o estimare legată de cele mai mici costuri pentru un turist care petrece o zi în Atena. Dar, înainte de asta, câteva sfaturi practice.

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să vă asigurați că alegeți un hotel sau o pensiune cu aer condiționat în apropierea centrului orașului - în jurul pieței Syntagma sau Monastiraki este ideal. Pe de o parte pentru că verile pot fi foarte călduroase în Atena, dar și pentru că locuitul în centru vă ajută să scutiți banii de transport - obiectivele turistice se află destul de grupate, se poate ajunge la ele mergând pe jos.

Majoritatea hotelurilor oferă, scrie Greekreporter, prețuri mai bune dacă rezervați direct de pe site-ul lor web, în ​​loc să utilizați un serviciu de rezervare terță parte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mic dejun tipic grecesc

Oriunde vă întoarceți în Atena veți găsi un „fourno” sau o brutărie. În Monastiraki, de exemplu, veți găsi unele dintre cele mai bune brutării care servesc tot felul de produse de patiserie grecești - atât dulci, cât și sărate. Mersul la o brutărie pentru micul dejun este o alegere populară pentru atenienii cărora le place să ia o plăcintă caldă umplută cu brânză sau spanac, numită „tiropita” și „spanakopita”, deoarece sunt ambele ieftine și incredibil de delicioase. Veți descoperi că trebuie doar să cheltuiți câțiva euro pentru aceste delicatese și multe locuri oferă, de asemenea, o cafea pentru un euro în plus.

Puteți alege să mâncați la brutărie dacă au scaune (uneori nu există o zonă de relaxare) sau vă puteți îndrepta către o piață liniștită de-a lungul șoselelor înguste și întunecate din Monastiraki și vă puteți bucura de atracțiile și sunetele orașului vechi .

Ce este gratuit în Atena?

O modalitate excelentă de a cunoaște orașul este să vă alăturați unui tur de mers pe jos gratuit, scrie Greekreporter. Ghidul vă va arăta toate site-urile culturale atât din Atena modernă, cât și din cea antică într-un tur de două până la două ore și jumătate în limba engleză - gratuit! Asigurați-vă că rezervați în avans - fiind gratuit, spațiile sunt întotdeauna limitate.

Intrarea în Acropole costă 5 euro în extrasezon și 10 euro în timpul verii. Dacă vreți însă să scutiți bani, puteți vizita gratuit Acropole făcând o plimbare pe calea pietruită care se învârte în jurul piciorului dealului. Aceasta este o bunăoportunitate pentru câteva selfie-uri de neuitat și pentru a admira ruinele antice din Atena.

Luați un gyros la cină

O modalitate plăcută de a petrece seara în Atena este să luați un souvlaki sau un gyros de la unul dintre numeroasele magazine excelente din centrul Atenei și să-l mâncați într-o locație pitorească. Deseori, dacă găsești un magazin în afara zonelor turistice, poți prinde un meniu gyros, care include carne, toppinguri precum tzatziki, roșii, cartofi prăjiți, ceapă și salată învelită într-o pita, la doar doi până la trei euro.

După ce îți iei mâncarea, te poți îndrepta către parcul Zappeion din mijlocul orașului pentru a te relaxa, a mânca și a privi oamenii. Această oază verde oferă o pauză de agitația orașului, precum și un cadru perfect pentru un picnic!

Spectacolul schimbării gărzii

Un alt lucru de neratat de făcut în Atena este urmărirea schimbării gărzilor din Parlamentului grec. Acești gardieni celebri cunoscuți sub numele de „Evzones” sunt întotdeauna îmbrăcați în haine tradiționale, iar schimbarea ceremoniei de gardă are loc în fiecare oră. Și o modalitate perfectă de a încheia ziua este vizitând Dealul Filopappos, deasupra orașului și a mării. Puteți oricând să luați o cafea sau o bere, în funcție de oră, înainte de a merge pe drumul scurt pentru a vă așeza pe stâncile antice și a privi apusul soarelui.

Sau dacă este vară, ia o înghețată în prealabil pentru câțiva euro, urcă pe deal și bucură-te de priveliște! O zi în Atena cu doar 10 euro este, de fapt, neprețuită!