Ludovic Orban e alături de PAS. "Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova"

Ludovic Orban e alături de PAS. "Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova"

Președintele Camerei Deputaților, liberalul Ludovic Orban, a primit cu nespusă bucurie veste victoriei PAS din Republica Moldova. Președintele PNL a transmis că susține în continuare activitatea PAS, nu doar din considerente referitoare la apartenența la aceeași familie politică, ci și datorită atașamentului dobândit pe parcursul democratic.

Președintele PNL din România, Ludovic Orban, salută victoria obținută de Maia Sandu în Republica Moldova, în contextul în care Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) se află, potrivit primelor rezultate parțiale de la alegerile parlamentare anticipate, pe primul loc.

Ludovic Orban susține activitatea PAS

Președintele liberalilor s-a arătat foarte mulțumit de mobilizarea cetățenilor din diaspora, care s-au prezentat la vot. Ludovic Orban a salutat victoria obținută pe partidul PAS, căruia îi este alături din mai multe considerente.

"Salut victoria Partidului Acțiune și Solidaritate! Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetățeni au luat o decizie fermă, pro-europeană! Felicitări președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru decizia organizării alegerilor anticipate, care s-a dovedit una corectă, şi pentru determinarea de a crede într-un viitor mai bun pentru toți cetățenii moldoveni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mă bucură nespus mobilizarea diasporei şi hotărârea de a-şi face auzită vocea în favoarea compatrioţilor din Republica Moldova. În calitate de președinte al PNL, am fost şi voi rămâne alături de Partidul Acţiune şi Solidaritate, faţă de care mă leagă nu doar apartenenţa la aceeaşi familie politică europeană, ci şi acelaşi ataşament pentru un parcurs democratic şi pro-occidental al Republicii Moldova", a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Primele rezultate ale alegerilor din Republica Moldova

Au apărut primele rezultate parțiale din Republica Moldova, în urma unui after-poll telefonic, realizat doar pe teritoriul Republicii Moldova, fără zona transnistreană şi fără diaspora.

Partidul Acţiune şi Solidaritate, fondat de Maia Sandu, a câștigat 55,1% dintre voturi, urmat de către Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor cu 24%. Marja de eroare este estimată la 2,6%.

Pe locul trei se află partidul fostului primar de Orhei, partidul ŞOR, cu 8,1%, după care urmează partide care, conform datelor din acest after-poll, nu ar intra în Parlamentul de la Chişinău.

Blocul Renato Usatîi a obținut 4,4% dintre voturi, urmat de Platforma Dreptate şi Adevăr cu 1,8%, Partidul Democraţia Acasă cu 1,1%, Partidul Democrat din Moldova cu 1,1%, partid care a fost al doilea în preferinţele alegătorilor în parlamentarele din 2019, acumulând nu mai puţin de 30 de mandate în fostul legislativ.