Bulgaria testează persoanele care sosesc din trei state, chiar dacă au fost vaccinate împotriva COVID-19

Bulgaria testează persoanele care sosesc din trei state, chiar dacă au fost vaccinate împotriva COVID-19 Bulgaria, cea mai mare pondere a economiei subterane din UE / Sursa: Arhiva EVZ

DNEVNIK. Persoanele care sosesc în Bulgaria din Spania, Cipru și Rusia vor trebui să prezinte la frontieră un rezultat negativ al testului PCR, pentru a nu fi plasate în carantină, chiar dacă au fost vaccinate, se arată într-un ordin al ministrului bulgar al sănătății, Stoicio Kaţarov, publicat luni (5 iulie) și care intră în vigoare joi (8 iulie).

Motivul condițiilor suplimentare pentru călătorii din aceste trei țări este situația complicată cu coronavirusul acolo. După schimbarea criteriilor de călătorie în Bulgaria, introduse în urmă cu câteva zile, țările din Europa și din lume sunt împărțite în funcție de situația COVID (numărul de noi infectați, testaţi pozitiv, răspândirea mutaţiilor) în zone verzi, portocalii și roșii, precum și țări "pentru care există informații despre o schimbare negativă semnificativă a situației epidemiologice".

În ultima situaţie posibilă din această săptămână sunt menţionate Spania, Cipru și Rusia. Solicitatea Ministerului bulgar al Sănătății este ca datele privind morbiditatea în țările din întreaga lume să fie comparate în fiecare săptămână și, în cazul unei modificări a situației din aceste state, distribuția pe zone de culoare și țări cu o dinamică COVID negativă să fie actualizată.

Formularea pentru cei care sosesc din Spania, Cipru și Rusia conform ordinului este următoarea: Cei care sosesc sunt primiţi pe teritoriul Bulgariei la prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru testare sau a unui document similar care arată un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea în țară pentru COVID -19, calculat de la data trecută în document.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste 30 de țări se află în zona roșie

Ar trebui să se înțeleagă că, chiar dacă cei care sosesc din aceste țări au fost vaccinați, deoarece medicamentele te feresc de boală și oamenii pot să nu aibă simptome, dar sunt purtători ai virusului, trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ - poate fi sub forma a unui certificat european sau a unui document de laborator.

Conform situației actuale legată de coronavirus, peste 30 de țări se încadrează în zona roșie, iar intrarea lor în Bulgaria este interzisă. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică bulgarilor și familiilor acestora. Aceste state sunt: India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Maldive, Africa de Sud, Botswana, Tanzania, Seychelles, Namibia, Zambia, Tunisia, Oman, Malaezia, Turkmenistan, Tadjikistan, Republica Kirghiz, Mongolia, Columbia, Chile, Uruguay, Brazilia, Paraguay, Bolivia, Peru, Surinam, Panama, Costa Rica, Guatemala, Belize, El Salvador, Cuba și Republica Dominicană. (Rador)