Cartofii prăjiți, atât de gustoși, folosiți de gigantul fast-food, provin de pe plantațiile lui Bill Gates care se văd din spaţiu

Cartofii prăjiți, atât de gustoși, folosiți de gigantul fast-food, provin de pe plantațiile lui Bill Gates care se văd din spaţiu

Celebrii cartofi prăjiți provin de la fermele deținute de Bill Gates, care sunt atât de vaste încât pot fi văzute din spațiu. Dar aceasta este doar o parte a portofoliului de terenuri al celui mai mare proprietar de terenuri agricole din America.

În mai puțin de un deceniu, Gates și fosta sa soție, Melinda French Gates, au achiziționat cît s-a putut de discret aproape 109.000 de hectare de teren agricol - aproximativ de mărimea Hong Kongului - în 18 state din SUA, potrivit datelor puclicate de The Land Report și NBC News.

Cartofii folosiți de gigantul fast-food sunt cultivate într-o fermă industrială răspândită pe aproximativ 5.700 de hectare în statul Washington. Proprietatea, numită 100 Circles Farm, a fost cumpărată de cuplu pentru suma de 171 milioane de dolari în 2018, conform rapoartelor.  Mai precis, a fost achiziționat printr-o serie de companii de tip shell legate de grupul lor de investiții, Cascade Investments, cu sediul și la Washington.

Bill Gates a confirmat când a fost întrebat despre achizițiile sale cu terenuri agricole, adăugând că acestea nu au legătură cu eforturile sale de a promova şi sensibiliza cu privire la schimbările climatice.

Ferma 100 Circles se află în statul Washington, la nord de râul Columbia

Clădirile Fermei 100 Cercuri se află în centrul acestei imagini din satelit.

„Grupul meu de investiții a ales să facă acest lucru. Nu este legat de climă ”, a explicat Gates, continuând pe tema care-l preocupă cel mai mult, şi spune. „Sectorul agricol este important. Cu semințe mai productive putem evita defrișările și putem ajuta Africa să facă față dificultăților climatice cu care se confruntă deja”, a subliniat, evitând subiectul despre etica exploatărilor agricole private.

Bill Gates mai cultivă soia, porumb, bumbac, ceapă, morcovi și orez

Conform raportului NBC News, există firme înregistrate la nivel local în fiecare stat în care cei doi dețin terenuri cu legături ascunse către Cascade sub formă de adrese comune în cadrul Bill și Melinda Gates Investment Group. Despre Cascade au apărut recent știri cu presupusele componente toxice la locul de muncă la firmă, dar a refuzat să comenteze pentru  NBC News cu privire la acest subiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cuplul, care se află acum în mijlocul unui divorț, care va include împărțirea averii lor gigantice, a afacerilor și a eforturilor filantropice, deține terenuri în cel puțin 18 state, achiziționate printr-o serie de cel puțin 22 de societăți comerciale cu răspundere limitată.

Potrivit unor fermieri care dețin terenuri învecinate cu  Gates, totuși, s-au făcut puține lucruri cu privire la mediu. Cu speranța că Gates va investi în noi tehnici agricole, John S. Quarterman, un fermier din Georgia, a declarat pentru NBC News că „nu a făcut niciodată ceva atât de diferit faţă de alți fermieri din apropiere”.