Evaluarea Națională 2021. Cum se va desfășura examenul

Evaluarea Națională 2021. Cum se va desfășura examenul

Examenul de Evaluare Națională în 2021 se va desfășura fără control epidemiologic și fără măsurarea temperaturii elevilor la intrarea în școală.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat în ce condiții se va desfășura examenul de Evaluare Națională programat să înceapă în ultima parte a acestei luni. Ministrul a declarat că accesul candidaților la probele de examen nu va mai fi condiționat de controlul epidemiologic, iar locurile, în sălile de clasă, nu vor fi separate de panouri de plexiglas.

„Regulile care rămân însă obligatorii sunt păstrarea distanței și purtarea măștii. Pandemia nu a trecut, examenul se va desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară specifice spațiilor închise, cu prezența fizică, fără triaj, termometrizare, sau alte lucruri, panouri de plexiglas care au fost impuse anul trecut”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Potrivit spuselor sale, nu doar regulile de acces în unitățile școlare vor fi diferite, ci și subiectele de examen. Acestea vor fi adaptate la specificul acestui an școlar, total atipic din cauza pandemiei, așa cum au fost și testele de antrenament la care au avut acces elevii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Gradul de dificultate nu va fi mai mare sau mai mic, dar materia a fost adaptată”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Calendar Evaluare Naţională 2021

Examenul de Evaluare Națională a început pe 7 iunie cu procedura de înscriere a candidaților, care se va desfășura până în data de 11 iunie, după cum a stabilit, prin calendar, Ministerul Educației. Examenul propriu-zis va începe, însă, în data de 22 iunie, cu prima probă, la Limba și Literatura Română.

În cele ce urmează prezentăm calendarul stabilit de MinisteruL Educației pentru Evaluarea Națională din acest an:

07 - 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea naţională

22 iunie 2021 Limba şi literatura română - probă scrisă

24 iunie 2021 - Matematica - probă scrisă

25 iunie 2021 - Limba şi literatura maternă - probă scrisă

29 iunie 2021 (până la ora 14:00) - Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) - Depunerea contestaţiilor

30 iunie – 4 iulie 2021 - Soluţionarea contestaţiilor

4 iulie - Afişarea rezultatelor finale.