China cercetează fenomenul OZN cu ajutorul inteligenței artificiale. Algoritmii sunt mai eficienți decât analiștii umani

China cercetează fenomenul OZN cu ajutorul inteligenței artificiale. Algoritmii sunt mai eficienți decât analiștii umani

China se folosește de inteligența artificială pentru a descoperi OZN-uri, deoarece acești algoritmi sunt mult mai eficienți.

Armata chineză a luat decizia de a folosi inteligența artificială în analiza fenomenului OZN deoarece analiștii umani au fost copleșiți de numărul mare de informații pe această temă. Aceste observații provin de la personal militar, dar și de la civili, după cum se arată într-un raport al unui oficial chinez, citat de South China Morning Post.

„Apariția frecventă a obiectelor aeriene neidentificate în ultimii ani generează noi provocări, severe, pentru serviciile de apărare aeriană a țării noastre”, se arată în raportul care datează din 2019 și care a fost adresat oamenilor de știință din China.

Drept urmare, se arată în document, Armata se bazează tot mai mult pe inteligența artificială, deoarece poate „gândi în afara șabloanelor”, se arată în document. Astfel, pot fi analizate un număr mare informații, pot fi făcute legături privind anumite momente și locații, ceea creierul analiștilor umani nu reușește să facă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inteligența Artificială analizează un număr ridicat de informații

Armata Populară de Eliberare colectează o cantitate imensă de date brute de la stațiile radar militare, de la piloții forțelor aeriene, de la secțiile de poliție și de la observatoarele astronomice. Acestea sunt prcocesate la nivel regional și transmise într-o bază de date națională. Aici toate informațiile sunt analizate pe baza tiparelor de comportament, a proiectării, a materialelor, radioactivității și a multor alte criterii de analiză.

Inteligența artificială poate apoi corela date, precum cele legate de apariția OZN-urile în timpul evenimentelor politice sau militare. Sunt analizate informațiile meteorologice prin satelit sau fenomenele naturale, pentru a determina cu cât mai mare acuratețe posibilele origini ale obiectelor neidentificate.

China a confirmat oficial, o singură dată, informațiile privind apariția unui OZN, în 1998. două avioane militare au trebuit să intercepteze un obiect cu zbor care arăta ca o „ciupercă cu picioare scurte” cu două fascicule de lumini din centrul său. Când a fost abordat, obiectul a mărit viteza până a ajuns la peste 20.000 de metri după care a dispărut ca o fantomă.

Microsoft revoluționară

Statele pregătesc propriul raport despre OZN

În timp ce China investighează posibile nave extraterestre, Statele Unite urmează să lanseze un raport bazat pe propriile observații ale unor obiecte neidentificate, care au fost observate de piloții Marinei.

Administratorul șef al NASA, Bill Nelson, a declarat că agenția spațială analizează videoclipuri transmise de Departamentul Apărării al SUA, care arătau piloți care încercau să urmărească un obiect zburător care se deplasa cu o viteză foarte ridicată peste apă.

„Nu știm dacă este de origine extraterestră, nu știm dacă este un dușman, nu știm dacă este un fenomen optic. Nu credem așa, datorită caracteristicilor pe care acești piloți de avioane ale Navy le-au descris după ce l-au văzut mișcându-se”, a precizat Bill Nelson.