Jocurile Olimpice din Japonia nu se vor amâna din nou. Decizia comisiei de organizare

Jocurile Olimpice din Japonia nu se vor amâna din nou. Decizia comisiei de organizare

Sondajele de opinie publică din Japonia au arătat în mod constant că majoritatea doresc ca jocurile să fie anulate sau amânate din nou după ce au fost deja amânate cu un an din cauza crizei coronavirusului. Majoritatea Adunării Metropolitane din Tokyo și-a exprimat aceeași opțiune, a relatat joi Tokyo Shimbun, potrivit Reuters.

Președintele comitetului de organizare Tokyo 2020 a exclus anularea sau amânarea ulterioară a Jocurilor Olimpice, în timp ce guvernele orașelor și profesioniștii din domeniul medical au exprimat îndoieli cu privire la faptul că evenimentul poate avea loc în condiții de siguranță pe fondul pandemiei.

"Nu putem amâna din nou", a declarat Seiko Hashimoto, președintele sportivului politician și comisiei de organizare, într-un interviu publicat joi de ziarul Nikkan Sports.

Premierul Yoshihide Suga va convoca probabil alegeri rapide după Jocurile Olimpice și Paralimpice, a relatat ziarul Asahi, arătându-și hotărârea de a continua acest eveniment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spectatorii străini au fost deja excluși de la jocuri, iar oficialii sunt indecisi dacă fanii japonezi vor fi lăsați să intre sau nu. Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, a subliniat joi că fanii entuziaști, strigătele și îmbrățișările ar putea reprezenta un risc de contagiune.

Orașele destinate să găzduiască antrenamente olimpice sau evenimente și-au exprimat din ce în ce mai mult îndoieli, pe fondul îngrijorării vizitatorilor care vor răspândi diverse tulpini ale virusului și vor epuiza resursele medicale.

Reclamații ale rezidenților

Guvernul orașului Ota a fost inundat de reclamații ale rezidenților cu privire la decizia de a acorda vaccinări COVID-19 preferențiale personalului orașului și hotelului care se ocupă de sportivii australieni, au informat presa.

Orașul, la aproximativ 80 km (50 mile) nord-vest de Tokyo, este locul unei tabere de antrenament pentru echipa de softball din Australia, care în această săptămână a devenit prima echipă națională care a sosit în Japonia.

Orașul Kurume din prefectura sudică a orașului Fukuoka a ieșit din găzduirea taberei de pregătire pre-olimpice din Kenya, a declarat miercuri comitetul olimpic al națiunii africane.

Participanți, testați pozitiv la coronavirus

Un jucător al echipei sub 24 de ani din Ghana a dat rezultate pozitive pentru coronavirus după ce a sosit în Japonia pentru un meci amical, a declarat joi Asociația de Fotbal din Japonia (JFA). Și în Taiwan, Asociația chineză de baseball Taipei a declarat că se retrage din meciurile de calificare olimpice din Mexic, pe fondul preocupărilor legate de infecții.

Japonia se luptă cu un al patrulea val de COVID-19 cu opt săptămâni înainte de începutul programat al Jocurilor, dar lansarea vaccinurilor din țară a fost lentă și 10 regiuni, inclusiv Tokyo, sunt în stare de urgență până pe 20 iunie.

În timp ce Japonia a evitat infecțiile pe scară largă suferite de multe alte națiuni, cazurile severe cresc în ultimul focar. Au fost înregistrate peste 746.000 de cazuri și peste 13.000 de decese.

Shigeru Omi, consilierul medical de top din Japonia, a devenit mai vocal cu privire la îngrijorările pe care el și alți experți medicali le au cu privire la organizarea Jocurilor.

Miercuri, Omi a declarat unei comisii parlamentare că ar fi anormal să găzduiască olimpiadele pe fondul stării actuale de infecții, iar organizatorii au responsabilitatea de a reduce evenimentul dacă situația continuă.