Identitatea victimei atacului cu bombă de la Arad a fost confirmată. Ce a mai arătat necropsia

Identitatea victimei atacului cu bombă de la Arad a fost confirmată. Ce a mai arătat necropsia asursa foto. EVZ

Necropsia omului de afaceri Ioan Crișan care a decedat sâmbătă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad, a confirmat identitatea bărbatului și faptul că acesta a murit la câteva secunde după ce mașina sa a sărit în aer.

Astfel, raportul necropsiei arată că omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a decedat din cauza exploziei, la câteva secunde după deflagrație. Au fost astfel excluse alte ipoteze luate în calcul de anchetatori privind cauza morții lui Ioan Crișan.

Parchetul General au anunțat că investighează cazul sub suspiciunea de omor calificat cu premeditare

Anchetatorii continuă audierile în acest caz. Au fost chemați prieteni, rude, actuali și foști angajați și parteneri de afaceri, în încercarea de a afla informații care să ducă la motivul asasinatului.

Procurorii de la Parchetul General au anunțat că investighează cazul sub suspiciunea de omor calificat cu premeditare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii au refăcut și traseul omului de afaceri din ultimele ore de dinaintea producerii exploziei.

Ioan Crișan a ajuns vineri seara acasă, în jurul orei 21:00, într-un cartier din Arad unde locuiește alături de soție. Mașina a rămas parcată pe locul de parcare pe care omul de afaceri îl folosea în mod curent toată noaptea.

A doua zi a plecat de dimineață de acasă, în jurul orei 6:30. La ora 6:45 a parcat în locul unde a avut loc deflagrația.

A lipsit din mașină timp de 10 minute, a fost la un bar din zonă unde mergea în mod curent dimineața pentru a bea cafeaua și s-a urcat din nou la volan în jurul orei 6:55. După câteva zeci de secunde, mașina a sărit în aer.

Primul apel la 112 a fost făcut la ora 7:00, după ce mai mulți trecători au încercat să stingă flăcările care creșteau, însă, în intensitate, așa că au cerut ajutorul pompierilor.

Pe teren sunt și echipele de control ale ministrului Bode

Bărbatul care avea 66 de ani a fost aruncat în aer cu tot cu autoturismul său, un Mercedes, în care asasinii au plasat, cel mai probabil, o încărcătură explozibilă ce a fost detonată de la distanță. Atacul mafiot extrem de brutal a atras atenția însă și asupra felului în care anchetele penale sunt duse la bun sfârșit în județul de graniță.

De aceea, de la vârful „Internelor” a fost declanșată o amplă investigație care vizează acum întreaga poliția arădeană. Surse ale Evenimentului Zilei au dezvăluit ce au găsit la IPJ Arad echipele de control ale ministrului Lucian Bode.