Evz TV. "Față în față". Ce mai înseamnă azi PNL? Neoliberalismul și "dictatura bicisnicilor"

Evz TV. "Față în față". Ce mai înseamnă azi PNL? Neoliberalismul și "dictatura bicisnicilor"

Astăzi, liberalii aniversează 146 de ani de la înființarea partidului istoric. Ludovic Orban și Florin Cîțu vor serba împreună sau separat ”România liberală”?, se întreabă Alecu Racoviceanu și invitații emisiunii "Față în față", transmisă pe Youtube EVZ Capital.

Fără o nostalgie excesivă, dar cu realism și argumente, emisiunea a dezbătut inadecvarea liberalismului de azi, atât doctrinar cât și ca acțiuni, la valorile PNL de altădată, promovate de nume de talia unor Brătianu sau Argetoianu.

"Să ajungi să fii exact opusul a ceea ce a însemnat liberalismul. Dacă au luat calea neoliberalismului, de ce se agață de aceste nume din trecut?", a comentat Octavian Hoandră.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Liberalii vor să se înnobileze, e ca în Eminescu, bicisnicii care se urcă pe munca înaintașilor", a nuanțat sociologul Mirel Palada. În opinia istoricului Florian Bichir, au dispărut "liberalii naționali, actualul PNL se duce spre stânga, spre neomarxism". "Spre neocolonialism", a completat Mirel Palada.

O altă opțiune a liberalilor actuali care pune pe gânduri este abordarea față de capital. "Prin noi înșine", deviza PNL-ului istoric, care viza protejarea capitalului, are azi cu totul alte valențe, au conchis invitații lui Alecu Racoviceanu.