Păcăliciul zilei. „Domnul Barna vă iubim, că ca tine nu găsim!”

Păcăliciul zilei. „Domnul Barna vă iubim, că ca tine nu găsim!”

DNA a anunțat public faptul că procurorii au fost sesizați de către Departamentul de Luptă Antifraudă din cadrul Guvernului cu privire la „presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene”.

De fapt, este vorba despre două sesizări cu privire la proiecte cu fonduri europene derulate de actualul vicepremier, liderul USR, Dan Barna.

Păcălicul zilei -Emisiune de Mirel Curea

Este vorba despre sume amețitoare, fonduri europene de ordinul milioanelor de euro, învârtite într-un carusel în care Dan Barna și-a urcat familia și prietenii. Nu intru în detalii, combinația financiară intrată zilele trecute în atenția procurorilor a fost pe larg descrisă de colegii mei, Simona Ionescu și Dan Andronic.

Barna s-a ferit ca dracu de tămâie să dea vreo explicație cu privire la modul în care vreo 3 milioane de euro au fost prăjite de el, familia și prietenii săi.

Este simplu și de mare efect politic să strigi prin piețe sloganuri rimate împotriva nemernicilor care fac bani pe urma statului, despre căzăturile preocupate doar de pricopseala lor, a familiei și prietenilor lor. Dar este mai complicat să răspunzi unor acuzații identice când este vorba despre tine, Dan Barna, fix în timp ce strigi împotriva celor ca și tine.

Coruptul care strigă corupții

Este la îndemână și profitabil propagandistic să-ți încurajezi cohortele de susținători, cărora doar cămășile verzi încinse cu diagonale le mai lipsesc, să facă apologia justiției de tip fascist în care nu contează adevărul juridic, ci doar hormonul social. Și la fel ca mai sus, este enervant să fii întrebat, nici măcar anchetat, cu privire la propriile afaceri.

Este cool, vorba tefeliștilor, ca la orice crimă de tip Coldea-Kovesi comisă împotriva oricărui dezirabil din politică, afaceri sau media, să îndemni tâmp victima să-și demonstreze nevinovăția. Așa cum s-a consacrat în gândirea civică cu vipușcă. Alta este să dai explicații când este vorba de tine însuți.

Dar, să-l consolăm la fel cum a făcut-o în mod genial o fană cam proastă, dar proștii uneori spun adevărul, o fană de-a sa de pe Facebook. I-a zis:

„Oricum nu se compară cu ceea ce a furat PSD. Vă iubim, domnul Barna!”

Așa este. Nu se compară cu ceea ce a furat PSD. Sau se compară. Sau încep să fure mai mult decât a furat PSD-ul. Vă iubim!