Sindromul Havana. Operațiunea letală cu radiații a Rusiei și Cubei. Spionajul american făcut KO

Sindromul Havana. Operațiunea letală cu radiații a Rusiei și Cubei. Spionajul american făcut KO

Departamentul de Stat, CIA și Pentagonul și-au intensificat eforturile pentru a investiga o serie de incidente medicale, considerate atacuri energetice, semnalate în ultimii ani. Acestea ar fi vătămat ofițeri americani din Cuba, China sau Rusia. Ancheta a relevat o manevră periculoasă a Rusiei, experta Războiului Rece în atacuri energetice.

Acest mister nedeslușit care implică securitatea națională a SUA durează de peste 4 ani, arată un material National Review.

Atacurile energetice au debutat în Cuba lui Raul Castro

Primele atacuri s-au produs în noiembrie 2016 în Cuba. Diplomații americani și ofițerii CIA au început să prezinte simptome grave ca amețeală severă, oboseală, dureri de cap, pierderea auzului și a memoriei, dezechilibru. Casa Albă a impus victimelor un tratament extins și în anumite cazuri particulare, pensionarea anticipată.

Până la finalul lui 2017, câteva zeci de persoane din cadrul personalului ambasadei americane din Cuba au manifestat acest tip de simptome. Ca răspuns la eșecul Cubei de a proteja oficialii americani conform Convenției de la Viena, Administrația Trump a expulzat 145 diplomați cubanezi din SUA. În plus, din 2017 până în 2019, peste 14 oficiali din Canada aflați în misiune în Cuba au manifestat simptome similare. Însă ministerul de Externe al lui Raúl Castro a negat orice implicare în misterioasele cazuri medicale raportate. Liderul cubanez a descris simptomele ca SF și a numit mișcarea Washington-ului ca “eminente politică”.

Ne puteți urmări și pe Google News

După examinarea celor 21 de oficiali americani din Cuba, o echipă medical de la Centrul Universității din Pennsylvania a pus afecțiunile pe seama unei surse energetice necunoscute bine direcționată. Directorul centrului, Dr. Douglas H. Smith, a declarat ulterior că microundele sunt considerate cauza principală a problemei. Oficialul a precizat că americanii au suferit răni extinse ale rețelelor neuronale.

Inițial, SUA a acuzat Cuba de inițierea unor „atacuri sonice”, acuzație respinsă categoric de autoritățile de la Havana. Apoi, în 2018, 11 diplomați și ofițeri de securitate din China, din cadrul consulatului american din orașul Guangzhou, au fost evacuați după ce au dezvoltat simptome foarte asemănătoare celor de la Havana. Angajații de la consulat au acuzat că „suferă de o subtilă, vagă dar anormală senzație de presiune”.

Suspectul principal din spatele acestor atacuri, potrivit unor foști spioni americani, este Rusia. Este recunoscută pentru tehnologia sa specializată în radiofrecvențe energetice, dusă pe culmi de Putin.

Ce rol are Rusia în acest caz? Este maestră la radiații RF pulsate

În timpul Războiului Rece, Casa Albă s-a temut că Moscova ar putea transforma radiațiile cu microunde într-o „armă disimulată care ar putea produce un impact neuronal". SImptomele de afectare a creierului resimțite de ofițeri CiA din misiunile de contraspionaj în Rusia, Polonia, Georgia, Taiwan și Australia, din 2017 în 2019, au întărit suspiciunile de implicare a Rusiei. De exemplu Marc Polymeropoulos, fost director de operațiuni pentru  Europa și Centrul de Misiune Eurasiatică, a suferit de migrene teribile în urma unei afecțiuni craniene și s-a pensionat la doar 50 de ani.

Un raport din decembrie 2020 comandat de Departamentul de Stat și elaborat de 19 experți în medicină a clarificat cercetările anterioare. Specialișii au identificat dovezi solide că afecțiunea misterioasă a fost produsă de radiații cu microunde. Raportul mai menționează că în urmă cu 50 de ani, în URSS au fost realizate o serie de experimente legate de efectele expunerii la radiații RF pulsate.

Va rezolva administrația Biden marele mister?

Mai exact, comisia a apreciat că multe dintre simptomele semnalate sunt specifice efectelor expunerii la o sursă direcționată de energie de radiofrecvență directă, pulsată”, se arată în raport. Cele mai argumentate suspiciuni se îndreaptă spre Rusia, fosta URSS, cunoscută pentru radiațiile aplicate spionajulii SUA și personalului militar din țările eurasiatice.

„Chiar dacă nu suntem în măsură să evaluăm sau să comentăm cum au apărut astfel de cazuri, posibilitatea ca ele să fi fost cauzate de o sursă de energie direcționată de radiație RF pulsată reprezintă un scenariu care provoacă serioase semne de îngrijorare”, se arată în raportul Academiei Naționale de Științe (ANS) a Statelor Unite. După 4 ani de nesguranță, americanii speră că administrația Biden va finaliza investigațiile cât mai curând posibil.

Sursa: National Interest