Mesajul pierdut de pe Titanic

Mesajul pierdut de pe Titanic

Un mesaj-într-o sticlă a fost găsit pe o plajă din Canada și s-ar putea să fi venit de pe nefericitul vas Titanic.

Descoperită de o familie din New Brunswick, pe plaja Hopewell Rocks din Golful Fundy în 2017, nota pare să fi fost scrisă de o tânără fată care călătorea la bordul Titanicului în 1912. Datat cu o zi înainte de scufundarea navei și purtând semnătura lui Mathilde Lefebvre, aceasta a notat:

"Arunc această sticlă în mijlocul Atlanticului. Urmează să ajungem în New York peste câteva zile. Dacă cineva o găsește, spuneți familiei Lefebvre din Lievin."

A fost sau nu un mesaj de pe Titanic?

Cercetătorii de la Universitatea Quebec din Rimouski (UQAR) încearcă acum să stabilească dacă nota este autentică și dacă a venit cu adevărat de la un pasager care se afla la bordul Titanicului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sticla ar putea fi primul artefact Titanic găsit pe coasta americană”, a spus prof. Maxime Gohier. „Dar povestea descoperirii sale și entuziasmul pe care îl trezește este un subiect interesant de studiu”.

„Descoperitorii au fost întâmpinați de membrii echipei pentru a documenta locația și circumstanțele descoperirii, precum și membrii familiei Lefebvre cu domiciliul în Aix-en-Provence.”

Mathilde Lefebvre fusese o pasageră de clasa a treia care călătorea la New York cu mama ei pentru a se alătura tatălui lor care călătorise anterior în Statele Unite cu patru dintre frații ei.

În starea actuală, cercetătorii nu au reușit să confirme autenticitatea notei, însă nu au găsit nimic care să o expună drept fiind frauduloasă.

"Putem confirma deja că materialul, sticla și conținutul acesteia nu sunt incompatibile cu data scrisă pe scrisoare", a spus prof. Manon Savard.