Vinul care a călătorit în spațiu ar putea fi adjudecat la peste 1 milion de dolari

Vinul care a călătorit în spațiu ar putea fi adjudecat la peste 1 milion de dolari

Casa de licitații Christie s speră să obțină un preț bun pentru o sticlă de vin care a călătorit în spațiu. Sticla de Chateau Petrus va fi scoasă la licitație în curând.

Un milion de dolari sau cel puțin peste 800 de mii de euro, atât speră să obțină casa de licitații Christie's pentru o sticlă de vin. Nu este una oricare, ci una care a călătorit în spațiu.

Sticla de Chateau Petrus ar putea deveni cel mai scump vin din istorie

Sticla de Chateau Petrus, scoasă marți la licitație, ar putea deveni astfel cel mai scump vin din istorie. Prețul obținut la licitație ar putea fi însă chiar mai mare, deoarece concurența și mult râvnitul produs de colecție ar putea încheia licitația la prețuri ”astronomice”, am putea spune.

Sticla de vin este o producție din anul 2000 din struguri Merlot din regiunea Bordeaux. Ea a făcut parte dintr-un lot de 12 sticle trimise pe Stația Spațială Internațională în noiembrie 2019. După 14 luni în care au stat la maturare pe orbita Pământului, prețioasele sticle au revenit în ianuarie pe Terra.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tadiția Casei de Licitații Christie s

Christie's este o casă de licitații britanică fondată în 1766 de James Christie. Sediul său principal se află pe King Street, St James's din Londra și rockefeller center din New York City. Casa sste deținută de Groupe Artémis, holdingul lui François-Henri Pinault. Vânzările din 2015 au totalizat 4,8 miliarde de lire sterline (7,4 miliarde de dolari). În 2017, Salvator Mundi a fost vândut pentru 400 de milioane de dolari la Christie's din New York, la acea vreme cel mai mare preț plătit vreodată pentru un singur tablou la o licitație.

Istoricul oficial al companiei mărturisește despre o tradiție fabuloasă. Se afirmă că fondatorul James Christie (1730-1803) a efectuat prima vânzare în Londra, Anglia, la 5 decembrie 1766, iar cel mai vechi catalog de licitații pe care compania îl păstrează este din decembrie 1766. Cu toate acestea, alte surse notează că James Christie a închiriat camere de licitație din 1762, iar anunțurile din ziare pentru vânzările lui Christie datând din 1759 au fost, de asemenea, urmărite. După moartea sa, fiul lui Christie, James Christie cel Tânăr (1773-1831) a preluat afacerea.