Nu mai e loc de întors. USR PLUS aruncă mingea în curtea lui Iohannis. Se clatină scaunul lui Cîțu?

Nu mai e loc de întors. USR PLUS aruncă mingea în curtea lui Iohannis. Se clatină scaunul lui Cîțu?

Liderii formațiunii politice USR PLUS se vor prezenta în fața președintelui Klaus Iohannis cu mandatul retragerii sprijinului politic premierului Florin Cîțu, a declarat deputatul Iulian Bulai.

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat că liderii formațiunii politice USR PLUS se vor prezenta în fața președintelui Klaus Iohannis cu mandatul pentru retragerea sprijinului politic premierului Florin Cîțu. Decizia a fost luată ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministrul al Sănătății.

Iulian Bulai a spus că în locul lui Florin Cîțu l-ar prefera pe liderul PNL Ludovic Orban sau pe șeful Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

„Avem pe masă o solicitare, va fi discută luni, sunt sigur că se vor găsi soluții”, a spus Iulian Bulai la Digi TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește o nouă numire în funcția de ministru al Sănătății, Bulai a spus a spus Alianța ia în calcul mai multe nume, printre care, Andreea Moldovan, Ioana Mihăilă, Tudor Pop.

Pentru a menține un echilibru în coaliția de guvernare, Iulian Bulai a mai declarat că Alianța trebuie să primească garanții că nu se va mai întâmpla ca premierul să schimbe miniștri fără să anunțe partenerii din coaliție.

Cătălin Drulă, despre premierul Cîțu: „E un zombie politic”

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, îl critică dur pe premierul Florin Cîțu, după demiterea ministrului Voiculescu.

„A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție.

Sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om. Și cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier”, a declarat Cătălin Drulă.

„Este instrumentul instituțional. Sper să nu se ajungă acolo. Există foarte multă supărare și în USR, și în PLUS și există și această variantă”, spune Drulă, în interviul pentru G4Media.