Ion Țiriac, necruțător. Cere excluderi pe viață din sport. Cine l-a supărat pe miliardar

Ion Țiriac, necruțător. Cere excluderi pe viață din sport. Cine l-a supărat pe miliardar

Ion Ţiriac s-a arătat necruţător cu o categorie de sportivi, cerând cu insistenţă autorităţilor din România o lege prin care să fie excluşi pe viaţă din activitate: „Pe care l-ai prins...afară!” 

Ion Ţiriac insistă cu privire la sportivii care se dopează şi spune că ar trebui excluşi pentru totdeauna din activitatea sportivă. Președintele Federației Române de Tenis a răbufnit încă o dată, arătând că nu are toleranță pentru cei care se dopează.

Reamintim că, la propunerea lui Ion Ţiriac, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis, în 2000, că un sportiv, despre care s-a dovedit că s-a dopat, nu va mai face parte niciodată din delegația olimpică. Numai că, legea nu s-a mai aplicat în România.

Ion Ţiriac: „Dopingul și toate lucrurile acestea nu sunt o treabă a sportului, ci o problemă socială. Ăla care e în sport și pe care l-ai prins...afară! Exact cum prinzi un pedofil! Afară cu totul! Așa și la sport.

Eu am făcut legea aceasta în 1999, înainte de Sydney, și a fost extraordinar de bine primită în toate țările. 40-50 țări au făcut-o, dar noi am abolit-o. De ce? Nu mă întreba pe mine”, a declarat Ion Țiriac, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor.

Sunt patru cazuri de dopaj descoperite de Federația Română de Haltere

Iată de ce îşi doreşte Ion Ţiriac această lege. În ultimele 12 luni, oficialii de la Federația Română de Haltere au descoperit patru cazuri grave de dopaj. Sportivii care au folosit substanţe interzise sunt: Gabriel Sâncrăian, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Florin Croitoru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenția Internațională de Testare (ITA) a anunțat că a încheiat procesul de verificare a halterofililor Gabriel Sâncrăian și Răzvan Martin. Sâncrăian obținuse medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme, dar în urma reanalizării probelor de urină, a fost descoperit pozitiv cu testosteron exogen, o substanță interzisă de pe lista WADA. Ca urmare, medalia i-a fost retrasă, iar sportivul a primit o suspendare de 8 ani.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Răzvan Martin, medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Și lui i-a fost retrasă medalia după ce s-a descoperit că a folosit steroizi anabolizanți, scrie gsp.ro