Dr. Beatrice Mahler, dezvăluiri despre numărul real al infectărilor. Boala a devenit mult mai agresivă

Dr. Beatrice Mahler, dezvăluiri despre numărul real al infectărilor. Boala a devenit mult mai agresivă

Un cunoscut medic, implicat direct în combaterea pandemiei de COVID-19, face dezvăluiri despre numărul real al cazurilor de infectare din România.

Numărul infecțiilor cu coronavirus este mult mai mare, în România, decât cel raportat oficial. Afirmația a fost făcută de unul dintre medicii aflați în linia întâi în lupta cu COVID-19. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, crede că în România numărul infecțiilor este mult mai mare decât cel din raportările oficiale.

Beatrice Mahler a spus, într-o intervenție televizată, că, în opinia sa, în România sunt cu 4 ori mai multe cazuri de COVID decât cele din raportări. Asta înseamnă în jur de 20.000 de cazuri, dacă ne raportăm la media oficială de 5.000. Beatrice Mahler a spus că sunt foarte multe persoane care își fac teste rapide acasă, care ies pozitive și care, chiar dacă au buna intenție de a raporta acest lucru nu pot fi încadrate în raportarea națională. Ea precizează că nu există această posibilitate.

„Ori până când nu vom încerca să vedem și această latură, acești pacienți care vor să fie luați în calcul, pentru că ei sunt de bună credință, vom avea un minus important”, a mai spus Beatrice Mahler.

Boala a devenit mai agresivă

Beatrice Mahler a precizat că simptomele COVID-19 s-au modificat, iar medicii se confruntă cu cazuri mult mai dificile ca în urmă cu un an. Boala a devenit mult mai agresivă, iar simptomatologia s-a schimbat mult.

„Cred că este o combinație de tulpini care circulă, care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum să o evidențiem fără secvențiere genică”, a afirmat Beatrice Mahler.

Managerul de la Marius Nasta a spus că, pentru medicii din spitalul pe care îl conduce este cea mai dificilă perioadă au petrecut-o în ultimul an. Aceasta din cauză că a crescut foarte mult gradul de dificultate a cazurilor.

„Sunt foarte puțini pacienți care au acest tip de evoluție în momentul în care simptomatologia apare. Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%.

În acest moment avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și care au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație.

Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a precizat Beatrice Mahler.

Spitalele se confruntă cu o problemă a paturilor

Potrivit spuselor sale, pe lângă aceasta, medicii se confruntă în permanență cu o lipsă de paturi, astfel încât situațiile dificile să poată fi gestionate eficient. Beatrice Mahler a precizat că medicii au cazat pacienții în paturi așezate în toate camerele posibile.

„Este acea lipsă permanentă de paturi suplimentare sau nevoie de paturi suplimentare pe care ca instituție o poți gestiona doar până la un punct, după care medicul de gardă se vede în imposiblitatea de a găsi soluții și acest lucru este extrem de stresant”, a explicat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Ne puteți urmări și pe Google News