Cutremur în România. Este al treilea seism care a fost înregistrat duminică

Cutremur în România. Este al treilea seism care a fost înregistrat duminică

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe Richter a fost înregistrat duminică seara, la ora locală 17:58, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Cutremur în România. Este al treilea seism care a fost înregistrat duminică. Aşa cum informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), acest seism a fost înregistrat la o adâncime de 82 de kilometri.

Cutremurul a fost înregistrat la 86 km est de Braşov, la 88 km sud de Bacău, la 107 km nord-est de Ploieşti, la 111 km vest de Galaţi, la 115 km nord-vest de Brăila şi la 157 km nord de Bucureşti.

Cutremur în România

Cutremur în Vrancea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amintim că duminică, 28 aprilie, au mai fost semnalate două cutremure în zona seismică Vrancea, dar de magnitudini mai slabe. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că unul a fost în judeţul Vrancea, de 2,3 grade, iar celălalt în judeţul Buzău, de 2,7 grade pe Richter.

Altfel, sursa citată a subliniat că de la începutul lunii martie 2021, în România au fost înregistrate 26 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,1 pe scara Richter.

În 2020, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. Acea mişcare telurică a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter şi a fost resimţită inclusiv în Bucureşti.