Măsuri drastice după protestul ilegal de la metrou. Cîțu promite destructurarea „grupului de oameni organizați în stil mafiot”

Măsuri drastice după protestul ilegal de la metrou. Cîțu promite destructurarea „grupului de oameni organizați în stil mafiot”

„Nimeni nu este mai presus de lege”, a anunţat premierul Florin Cîţu, făcând referire la acţiunile ilegale care au avut loc zilele trecute la metrou.

Premierul Florin Cîţu l-a atacat pe fostul deputat PSD Ion Rădoi şi-i transmite că: „Nimeni nu este mai presus de lege”.
Mai mult, premierul afirmă: „Și ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:
- recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați;
- constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor;
- Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi;
- instituțiile statului trebuie să-i ajute pe cetățenii și societățile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acțiunea ilegală;
- sesizări penale care au fost deja făcute”, a mai scris premierul României.
Florin Cîţu le promite celor de la Metrorex că nu se va lăsa şantajat pe toată perioada madatului să de premier, şi scrie:
„În mandatul meu nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot. Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. Reforma companiilor de stat continuă!”, a scris Florin Cîţu pe contul personal de Facebook.

După postarea mesajului pe social media, premierul a avut parte de mii de aprecieri şi comentarii

Vă redăm câteva opinii ale internauţilor: „Eu aş fi mers şi mai departe cu sancţiunile pentru cei ce au participat la acest protest ilegal. Le-aş fi suspendat contractul de muncă pe 6 luni fiindcă ce au făcut ei se numeşte atentat la siguranţa bucureştenilor. La acest protest au participat doar o mână de oameni care făceau parte din gaşca lui Radoi, speriaţi fiind ca-şi vor pierde afacerile bănoase făcute pe seama METROREX”, a scris un comentator.
Un comentator a scris: „Reducerea salariului cu o zi???? Foarte fermă măsură, nu știu cum ați avut curaj să o luați, cred că nici nu vor putea dormi la noapte de speriați ce sunt. Românii trebuie să știe cui dau banii lor direct din salariu, nu credeți? Faceți ce ați promis (dacă vă lasă conștiința sau Orban!) și transparentizați activitatea sindicatelor, inclusiv prin a bloca colectarea abuzivă direct din salariu a cotizațiilor. Vă ține, domnule PM?”.
Un alt reproş adresat premierului: „Atunci de ce nu au intrat jandarmii în forta să elibereze metroul de sindicalişti? Restul e gargară. Aia însemnă să arăti ca ai cojones. Că nu ai făcut niciun compromis. L-ai făcut deja pierzând timp preţios!!!”, este opinia unui internaut.