Premierul Cîțu a anunțat ultimele decizii. „Luăm în calcul”

Premierul Cîțu a anunțat ultimele decizii. „Luăm în calcul”

Marți, premierul Florin Cîțu a făcut precizări de ultimă oră despre condițiile în care Bucureștiul va intra în carantină.

În ultimele zile, în contextul în care rata infectărilor a explodat în București, autoritățile poartă discuții aprinse cu privire la măsura de a băga Capitala în carantină.

Marți, după ce rata de infectare a ajuns la 6,22 la mia de locuitori, premierul Florin Cîțu a făcut precizări despre condițiile în care se va lua decizia carantinării Capitalei.

„Le spun bucureștenilor să ignore scenariile. Să aștepte decizia. Această cifra reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul când vorbim de carantinarea unei zone. La 6 la mie ne uitam la toate informațiile pe care le avem. Școlile rămân în continuare deschise”, a spus premierul Flforin Cîțu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Indicele COVID-19 în Bucureşti a urcat la 6,22 la mia de locuitori

Marți dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că indicele COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (...) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.

Harababură pe tema carantinării Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut precizări despre intrarea în carantină a Bucureștiului. Acesta a declarat că așteaptă o analiză completă din partea DSP, iar în baza acestor date vor fi luate cele mai bune măsuri.

Am discutat cu specialiștii de la DSP, INSP, cât și cu Poliția Capitalei, Jandarmeria. Voi comunica și cu prefectul de Ilfov.

Marți aștept o analiză pe toate elementele, iar pe baza analizei sperăm să luăm cele mai bune măsuri. O propunere în sine nu am primit, am discutat diverse scenarii”, a afirmat prefectul Capitalei, la Digi FM. Făcând referire la lege, prefectul a mai subliniat că incidența de 6 la mie nu este neapărat un criteriu pentru intrarea în carantină.

„Este evident că interesul e foarte crescut din partea organelor de conducere și astfel de măsuri vor fi luate după o consultare cu dumnealor – premier, ministrul de Interne, ministrul Sănătății”, a explicat Alin Stoica.

„E un oraș, rata de incidență e oarecum uniformă. Nu se poate pe bucățele. Nu e o măsură eficientă. Specialiștii mi-au spus că e ceva ce nu poate fi făcut. Fie tot, fie mai mult”, a mai spus prefectul Alin Stoica, întrebat dacă se poate carantina un singur sector al Capitalei.