Vlad Voiculescu află deciziile Guvernului de la televizor. Ce surpriză a avut

Vlad Voiculescu află deciziile Guvernului de la televizor. Ce surpriză a avut

Ministrul Sănătății a aflat de la televizor despre un ordin semnat de șeful DSU, Raed Arafat, despre simularea examenului de Bacalaureat.

Vlad Voiculescu află deciziile Guvernului de la televizor. Ordinul cu pricina se referă la elevii care au domiciliul în localități aflate în carantină, dar merg la școală în localități unde nu este carantină. Deși ar fi trebuit să știe de ordinul lui Arafat, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a aflat de la televizor. Mai exact de la România TV, unde Voiculescu era invitat și unde a fost chestionat de moderatoul emisiunii, despre acest ordin.

„Dacă există un ordin și legislație în sensul acesta e clar. Eu nu știu că există excepție pentru elevii carantinați. Eu cred că domnul ministru al Educației știe mai bine. Nu știu când e semnat. Eu nu știu în timp real ce se întâmplă. Eu nu pot decât să mă bucur și să îndemn ca regulile să fie respectate. Eu am fost întrebat să știu de vreo excepție cu privire la elevii din zonele de carantină. Nu știam, important e să fie legal. Nu a existat nicio discuție pe tema asta, cel puțin nu cu mine. Nimeni nu are interesul ca elevii să nu meargă la simulări. La Ministerul Educației există lucruri funcționale. Dacă Ministerul Sănătății nu ar fi fost important, nu m-ar fi menționat ministrul Educației. Asumarea răspunderii la fiecare nivel trebuie să fie ceva mai largă”, a comentat Vlad Voiculescu.

Ce spune ordinul lui Arafat. Vlad Voiculescu află deciziile Guvernului de la televizor.

Duminică după amiaza, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a decis să rezolve situația. Ordinul se referă la peste 7.500 de elevi din zonele carantinate, care urmează să susțină simularea examenului de Bacalaureat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la școlile din afara localităţii carantinate pentru a participa la simularea examenelor naţionale. Cei mai mulți elevi locuiesc în județul Ilfov și vin la școală la București.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, vă menţionăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spunea duminică, că 7.500 de elevi din întreaga ţară nu vor susține simularea examenului de Bacalaureat.

„Este vorba despre 5% din numărul de licee, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate”, a spus Sorin Cîmpeanu.