Marius Şumudică e prima opţiune pe lista polonezilor de la Jagiellonia Białystok

Marius Şumudică e prima opţiune pe lista polonezilor de la Jagiellonia Białystok Marius Șumudică, tot mai departe de Rapid. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Marius Şumudică a fost debarcat de la conducerea băncii tehnice a turcilor de la Rizespor în urmă cu doar două săptămâni, dar antrenorul în vârstă de 50 de ani este aproape să preia deja o nouă echipă.

Presa din Polonia scrie că Marius Şumudică se află în capul listei prim - divizionarei Jagiellonia Białystok , care a renunţat, de curând, la serviciile antrenorului principal Bogdan Zajac. Gruparea care evoluează în culorile galben şi roşu a cedat în weekend-ul trecut, pe teren propriu, scor 0 - 1, în faţa celor de la Pogon Szecin, iar acest eşec l-a costat postul pe Zajac.

Jagiellonia caută un nou antrenor principal, iar Marius Şumudică este, neoficial, unul dintre candidaţii favoriţi. Conducerea echipei a decis să se despartă de Bogdan Zajac şi numele tehnicianului român iese cel mai mult în prim - plan” au anunţat jurnaliştii de la publicaţia Sportwowe Fatky.

Polonezii îl numesc pe Şumudică un adevărat globe-trotter

Ziariştii din Polonia remarcă faptul că „Şumi” nu are multă experienţă la cluburile europene din afara României şi nu uită, de asemenea, nici să amintească despre temperamentul coleric al acestuia, care îi aduce multe cartonaşe roşii din partea arbitrilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Şumudică este un adevărat globe - trotter. În cariera sa de antrenor, a pregătit deja aproape douăzeci de cluburi. A lucrat, în principal, cu formaţii din propria ţară, dar a avut şi experienţe în Grecia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Turcia” l-a prezentat presa poloneză pe tehnicianul care şi-a trecut în palmares, de-a lungul carierei sale, un singur titlu, cu Astra Giurgiu.

Jagiellonia tremură în subsolul clasamentului

După scurgerea a douăzeci şi două de runde, Jagiellonia, în al cărei lot se află şi mijlocaşul român Bogdan Ţîru, se află în partea de jos a clasamentului, ocupând doar poziţia a douăsprezecea. Deşi s-a impus în meciul de ieri, cu Lech Poznan, bilanţul formaţiei din Białystok este unul negativ, cu zece înfrângeri, patru rezultate de egalitate şi opt victorii. Polonezii sunt conduşi, pentru moment, de pe margine de interimarul Rafal Grzyb.

Galben - roşii au doar zece puncte avans faţă de ultima clasată, singura care retrogradează în divizia secundă şi tremură astfel încă pentru menţinerea pe prima scenă a fotbalului polonez. Trupa ce evoluează pe stadionul „Miejsky”, ce are o capacitate de 22.386 de scaune, are o tradiţie îndelungată, fiind înfiinţată cu mai mult de o sută de ani în urmă, în 1920.