Curs valutar, 18 martie. Leul se menține aproape de minimul istoric

Curs valutar, 18 martie. Leul se menține aproape de minimul istoricSursa: Arhiva EVZ

Leul se menține aproape de minimul istoric după afișarea noilor valori ale cursului valutar, stabilit de BNR, pentru ziua de 18 martie.

Leul se menține aproape de minimul istoric.

Moneda Euro se menține aproape de maximul istoric atins ieri la cursul BNR. Joi, 18 martie, un euro a fost cotat la 4,8876 lei. Scăderea este nesemnificativă comparativ cu cotația de miercuri 17 martie, când cursul de schimb anunțat de BNR a fost de 4,8879 lei pentru un Euro.

Banca Națională a României (BNR) a transmis joi, 18 martie 2021 cursul valutar actualizat pentru următoareale 24 de ore.

Cotațiile principalelor monede, conform datelor venite de la BNR este următoarea:

Euro: 4.8876 lei.

Dolarul american: 4,0931 lei.

Francul elvețian: 4,4206 lei.

Lira sterlină: 5,7195 lei.

Prețul pentru un gram de aur a fost stabilit la 228,2670 lei

Leul se menține aproape de minimul istoric

Leul pare că-și mai revine în raport cu moneda europeană după ce miercuri, 17 martie, a înregistrat o cădere în picaj. Banca Națională a României (BNR) a anunțat, miercuri, o nouă valoare pentru moneda europeană. Euro a crescut cu 0.04%, ajungând la valoarea de 4.8879 lei.

Dolarul american s-a apreciat și el lung cu 0.33%, ajungând la valoarea de 4.1042 lei. Lira sterlină a crescut și ea, ajungând la valoarea de 5,7122 lei. Același lucru s-a întâmplat și cu Francul elvețian care a ajuns la valoarea de 4,4305 lei.

Prețul gramului de aur a fost de 229,1115 lei.

Cursurile pieţei valutare sunt calculate de Banca Naţională a României pe baza cotaţiilor practicate de societăţile bancare autorizate. Acestea efectuează operaţiuni pe piaţa valutară. Informațiile publicate de BNR nu implică obligativitatea utilizării cursurilor valutelor şi aurului în tranzacţii efective de schimb valutar şi înregistrări contabile.

BNR apreciază că leu este stabil

Săptămâna trecută, specialiștii Băncii Naţionale a României (BNR) subliniau că la evoluţii de un ban, un ban şi jumătate, leul marchează o depreciere mai uşoară. Comparația a fost făcută cu alte monede din regiune. Se apreciază că moneda naţională da dovadă de o relativă stabilitate.

„Trebuie spus că există în continuare o stabilitate relativă a leului: la evoluţii de un ban, un ban şi jumătate leul marchează o depreciere uşoară, mult mai uşoară decât deprecierile din regiune.

Eu fac mereu comparaţie cu regiunea, pentru că cifrele nu mint. În ultimele 2 săptămâni forintul unguresc s-a depreciat cu puţin peste 2%, zlotul polonez cu 1,5%, leul cu 0,27%”, a declarat Cristian Popa, specialist BNR.

Ne puteți urmări și pe Google News