Înalt oficial din MApN, trecut în rezervă. Fiul său ar fi sărit rândul la vaccinare

Înalt oficial din MApN, trecut în rezervă. Fiul său ar fi sărit rândul la vaccinare

Şeful Corpului de Control din Ministerul Apărării Naționale, Dorinel Duican, a fost trecut în rezervă. Acesta ar fi profitat de poziția sa pentru a-și vaccina fiul ”peste rând”.

 Înalt oficial din MApN trecut în rezervă. Şeful Corpului de Control din Ministerul Apărării Naționale, Dorinel Duican, a fost trecut în rezervă. Motivul este faptul că fiul lui ”ar fi sărit rândul” și s-a vaccinat fără drept, anunță Realitatea Plus.

Fiul generalului de brigadă Dorinel Duican a fost vaccinat în etapa I

Verificările făcute de Direcția Medicală a MApN au descoperit că fiul generalului de brigadă a fost vaccinat în etapa I. Este etapa dedicată exclusiv personalului medical şi celor care fac parte din infrastructura esențială a statului. Serul a fost administrat într-un centru dedicat personalului MApN.

În urma acestui incident, Dorinel Duican și-a depus mandatul și a fost trecut în rezervă îmcepând din 1 februarie. MApN a desemnat o persoană care să supravegheze procesul de vaccinare pentru a evita repetarea unor astfel de situați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înalt oficial din MApN trecut în rezervă. "Oamenii au fost șocați de abuz, dar era un general în fața lor"

"La unul dintre centrele dedicate angajaților Armatei un înalt oficial din Ministerul Apărării a apărut în primele zile ale vaccinării”, a declarat o sursă din cadrul MApN pentru Libertatea. "Spre surpriza tuturor celor prezenți, nu generalul, ci fiul său, foarte tânăr, care-l însoțea pe ofițer, a fost cel vaccinat. Oamenii au fost șocați de abuz. Dar era un general în fața lor și n-au avut ce face”, a mai explicat sursa.

Recorder: peste 7.000 de români s-au vaccinat peste rând

O investigație Recorder a arătat că peste 7.000 de români s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul, conform regulilor din strategia națională de vaccinare. Peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populația generală), care au fost imunizate în locul bolnavilor cronici, al bătrânilor de peste 65 de ani și chiar înaintea unor cadre medicale.

Potrivit Recorder, cele mai flagrante situații sunt la centrele de vaccinare de la Institutul „Matei Balș“ și la Centrul Militar Casa Armatei din Focșani. La „Balș“ s-au vaccinat 131 de persoane din etapa a III-a încă din 4 ianuarie, când campania de vaccinare abia începuse.

Citește și  Vlad Voiculescu în război și cu MApN. Conflictul generat de vaccinarea peste rând ia amploare