Vom avea colete livrate cu dronele și vom plăti cu criptomonede. O companie de curierat promite

Vom avea colete livrate cu dronele și vom plăti cu criptomonede. O companie de curierat promite

O nouă firmă de curierat rapid intenţionează să utilizeze roboţi şi drone pentru a putea livra colete în zone greu accesibile din România. Firma mai dorește să implementeze plata cu monedele digitale. Ideea nu va ține de domeniul SF în viitorul apropiat deoarece se apreciază că implementările de acest gen vor fi deosebit de rapide și utile.

Piaţa de curierat rapid din România se află într-o continuă expansiune în ultimul deceniu. Ea a fost sprijinită și stimulată de creşterea accelerată a segmentului e-commerce şi de sporirea numărului de afaceri care şi-au mutat mare parte din activităţi în online. Pandemia COVID-19 a contribuit de asemenea la schimbarea comportamentului de shopping al românilor. Cumpărătorii s-au orientat către mediul online.

Companiile de curierat internaționale doresc să facă următorul pas, grăbite de cererea foarte mare

În consecință, companiile de curierat din întreaga lume intenţionează să se extindă pentru a face faţă cererii în creştere din partea consumatorilor, să-şi extindă capacităţile de livrare şi să-şi modernizeze infrastructura reţelelor, relatează Agerpres .

În străinătate, în special SUA și Europa, primii pași în acest sens au fost făcuți. În privința livrărilor la domiciliu cu drone opinia publică occidentală este relativ favorabilă și satisfăcută. Pentru marea majoritate a populației acesta este suflul viitorului și practic nu prea există inconveniente sau aspecte negative.

Rezerve mai serioase sunt menținute de clienții mai conservatori care nu înțeleg, nu agrează sau nu acordă credit criptomonedelor. Deținătorii de criptomonede sunt însă încântați de această facilitate și posibilitate.

Compania internațională de curierat estimează, în primă fază, o investiție de 2 milioane de euro

Compania de curierat în cauză estimează o investiţie de două milioane de euro în sistemele informatice necesare gestionării şi organizării serviciului de curierat şi în resursa umană, respectiv reţeaua de distribuţie. În ceea ce priveşte dezvoltarea capacităţii logistice şi extinderea reţelei, este planificată deschiderea a circa 600 noi puncte de colectare şi livrare în întreaga ţară, până la finele anului 2021, mai precizează sursa citată.

Astfel, cel mai probabil din a doua jumătate a acestui deceniu livrarea la domiciliu cu drone, asigurată de firmele de curierat, vor deveni ceva obișnuit și relativ generalizată. În prima fază a implementării însă se are în vedere un sistem hibrid de livrare ( sistem clasic și sistem de livrare cu drone). Așadar, ar trebui să ne facem fotografii cu curierul când ne livrează ceva fizic. Bietul mesager ar putea deveni curând o amintire.

Ne puteți urmări și pe Google News