Atenție dacă vreți să călătoriți în China. Veți fi supuși acestui test, nimeni nu scapă

Atenție dacă vreți să călătoriți în China. Veți fi supuși acestui test, nimeni nu scapă

Mare atenție: dacă vreți să călătoriți în China trebuie să știți că va fi necesar să efectuați un test Covid-19 care să ateste faptul că nu sunteți infectat.

Cei care doriți să călătoriți în China trebuie să acordați o atenție sporită la aterizarea în țară.

China face testele anale pentru depistarea COVID-19 obligatorii pentru toți turiștii care sosesc în țară.

Guvernul explică decizia de a recolta astfel de probe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul susține că procedura oferă un grad mai mare de precizie decât alte metode de depistare a virusului. În plus, odată cu impunerea noilor condiții de călătorie, autoritățile au anunțat centre de testare în aeroporturile din Beijing și Shanghai.

Li Tongzeng, medic pneumolog, spune că testele anale sunt mai bune, deoarece urmele de viruși rămân mai mult în probele fecale decât în ​​nas sau în gât, potrivit presei de stat.

Atenție dacă vreți să călătoriți în China!

Mișcarea vine după ce Japonia a cerut Chinei să nu mai facă astfel de teste cetățenilor săi când intră în țară, pe motiv că tampoanele provoacă o angoasă la nivel psihic. „Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au facut teste de tampon anal, ceea ce a provocat o «durere psihologică» mare„, a declarat Katsunobu Kato, secretarul șef al cabinetului japonez, într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a apărat procedura, susținând că este „bazată pe știință“, iar testele sunt „în conformitate cu schimbările din situația epidemiologică, precum și cu legile și reglementările relevante“, scrie New York Post.

Reamintim că în Europa fiecare aeroport a cerut teste Covid-19 negative turiștilor sau oamenilor care călătoreau.

De asemenea trebuie să menționăm că mai multe aeroporturi vindeau aceste teste la suprapreț.

Au fost descoperite teste Covid-19 ce se vindeau la suprapreț într-un aeroport din Bulgaria.

Oficialii bulgari susțin că acest lucru este în afara puterii lor de control.

Cei care călătoresc cu destinația Olanda de pe Aeroportul din Sofia sunt obligați să plătească la fața locului. Le trebuie teste antigen rapide și plătesc un preț de două ori mai mare.

Testele costă circa de 30-40 de leva (n.r. aproape 75 de lei). Oamenii plătesc 75 de leva la aeroport (n.r. aproape 190 de lei).

Citește și: Teste Covid-19 la suprapreț. Ai grijă să nu fii păcălit