Metroul din Drumul Taberei este gol. De ce nu se înghesuie călătorii în subteran

Metroul din Drumul Taberei este gol. De ce nu se înghesuie călătorii în subteran

Metroul din Drumul Taberei este gol în comparație cu alte linii din subteran unde persoanele dau năvală în fiecare dimineață.

Metroul din Drumul Taberei pare gol pe lângă alte linii de metrou din Capitală. Fluxul de oamenii care folosesc această linie se credea că va fi mult mai mare.

Potrivit datelor obținute de Ziarul Financiar, până la jumătatea lunii februarie 2021, cele mai aglomerate pentru metroul din Drumul Taberei au fost primele săptămâni, când traficul a depăşit 60.000, chiar şi 64.000 de călători pe săptămână.

Aparent, linia de metrou din Drumul Taberei nu atrage foarte mulți călători, deși a fost o investiție așteptată ani de zile de locuitorii din zonă. Noua magistrală de metrou are, în medie, 47 de mii de călători zilnic, potrivit zf.ro.

Spre comparație,  Magistrala 3 de metrou are un trafic de 3 - 4 ori mai mare.

Unii dintre cei care locuiesc în zona Drumul Taberei spun că metroul nu leagă acest cartier de zona de business a Bucureştiului, adică Aurel Vlaicu - Pipera.

Metroul din Drumul Taberei, gol în comparație cu alte linii

Pentru a ajunge la clădirile de birouri din nordul Capitalei, un călător trebuie să schimbe de două ori metroul. O dată la Eroilor și încă o dată la Piața Unirii.

Cea din urmă fiind o stație deja foarte aglomerată. Astfel, oamenii preferă să folosească sistemul de transport de suprafață. Cei mai mulți optează pentru mașina personală, iar asta duce inevitabil la creșterea traficului.

De asemenea, o consecință a acestor decizii este, evident, poluarea crescută escesiv.

Pe de altă parte, o explicație ar putea fi că, în actualele condiții de pandemie, mulți locuitori din Drumul Taberei lucrează de acasă, prin telemuncă.

Metroul din Drumul Taberei, ale cărui lucrări au început în 2012, dar s-au oprit în 2013 din lipsă de fonduri,  a fost inaugurat la 15 septembrie 2020, cu cinci ani întârziere față de termen. Este singura magistrală de metrou construită după Revoluţie, celelalte fiind realizate în perioada comunismului.

Reamintim că magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor s-a deschis pe 15 septembrie 2020. Adică cu cinci ani întârziere față de termenul stabilit.

Inaugurarea oficială a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban. Publicul călător a putut intra în stații două ore mai târziu, de la ora 14:00.

Citește și: Probleme mari cu Metroul din Drumul Taberei! Iată ce-au pățit călătorii!

Ne puteți urmări și pe Google News