Alertă la nivel naţional. Autoritățile caută o persoană care a adus varianta braziliană în țară

Alertă la nivel naţional. Autoritățile caută o persoană care a adus varianta braziliană în țară

Alertă la nivel naţional! Autoritățile caută o persoană care a adus varianta braziliană. O variantă Covid identificată pentru prima dată în Brazilia a ajuns în Marea Britanie.

Alertă la nivel naţional. Autoritățile caută o persoană care a adus varianta braziliană. Oficialii din sănătatea publică investighează șase cazuri. Variante ca aceasta este mai contagioase. Mai mult, există îngrijorări că vaccinurile actuale ar putea să nu funcționeze la fel de bine.

Alertă la nivel naţional. Autoritățile caută o persoană care a adus varianta braziliană în țară

Autorităţile britanice au lansat, luni, un apel pentru a găsi o persoană care a adus în Regatul Unit varianta din Brazilia.

Varianta P.1, apărută la Manaus, în nordul Braziliei, a fost deja detectată la trei persoane în Scoţia şi la alte trei în Anglia. Dintre care una nu poate fi localizată.  Motivul ar fi că nu şi-a indicat coordonatele pe formularul completat la testul de depistare.

„Lucrăm pentru a încerca să o localizăm”, a declarat secretarul de stat pentru vaccinuri Nadhim Zahawi.

El a mai spus că va fi lansată o campanie de testare extinsă în sudul comitatului Gloucestershire (sudul Angliei). Unde au fost detectate celelalte două cazuri cu varianta P.1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt cele mai periculoase?

Nu există dovezi că oricare dintre ele provoacă boli mult mai grave pentru marea majoritate a persoanelor care se infectează. La fel ca și versiunea originală, riscul este cel mai mare pentru persoanele în vârstă.

Pentru varianta din Marea Britanie unele cercetări sugerează că aceasta poate fi asociată cu un risc cu 30% mai mare de deces.

De la jumătatea lunii ianuarie, sosirile din America de Sud au fost sistate. Excepţie făcând cele ale rezidenţilor britanici, care sunt plasaţi apoi în carantină obligatorie la hotel.

În timp ce Anglia se pregăteşte săptămâna viitoare să redeschidă şcolile, experţii au avertizat că varianta braziliană va fi probabil mai rezistentă la vaccinuri decât cea predominantă în prezent în Marea Britaie, care a apărut în sud-estul Angliei în toamnă.

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, susţine însă că nu există niciun motiv de panică totală: varianta nu face să dispară toată imunitatea, chiar dacă face vaccinurile mult mai puţin puternice, scrie BBC.