Hoții cibernetici ai lui Kim Jong-un încearcă să fure informațiile privind vaccinul Pfizer

Hoții cibernetici ai lui Kim Jong-un încearcă să fure informațiile privind vaccinul Pfizer

Un raport bombă ne arată cât de periculos este regimul nord-coreean.

Hoții cibernetici ai lui Kim Jong-un. Coreea de Nord a încercat să fure tehnologia de producere a vaccinului Covid prin piratarea sistemelor informatice ale lui Pfizer, potrivit unui avertisment-bombă venit din Seul. Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de virus mortal de când a început pandemia cu un an în urmă, dar surse din interiorul regimului au raportat măsuri care indică un focar larg. Oficialii sud-coreeni și-au exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la existența a zero cazuri din cauza relației comerciale de lungă durată a țării cu China, unde a apărut pentru prima dată virusul.

Anunțul vine după ce Coreea de Nord aștepta să primească aproape două milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca. Conform programului de partajare a vaccinului COVAX, statului nord-coreean i s-au alocat 1.992.000 de doze de jab pentru prima jumătate a acestui an. Luna trecută, Coreea de Nord ar fi început testarea propriului vaccin Covid care a fost creat folosind date secrete furate de Hoții Cibernetici ai lui Kim Jong-un. Se spune că Centrul de cercetare a industriei biologice a Universității Kim Il-sung desfășoară dezvoltarea vaccinului.

Mun Chong Hyun, șeful Centrului de Răspuns la Securitate EST (ESRC) din Coreea de Sud, a susținut că este greu să țină evidența datelor care au fost furate, deoarece au existat mai multe atacuri asupra companiilor farmaceutice din străinătate de către grupul de hacking nord-coreean, Bureau 325, din octombrie. El a declarat pentru Daily NK: „Datorită naturii atacurilor cibernetice, este greu să confirmăm exact ce fel de date au furat Coreea de Nord, dar este posibil să se fi luat unele date”

Ne puteți urmări și pe Google News

Hoții cibernetici ai lui Kim Jong-un

Acum, Coreea de Nord a devenit și mai suspectă, o dată cu apariția acuzațiilor de spionaj. Potrivit rapoartelor citate, agenții lui Kim Jong-un au încercat să fure tehnologia vaccinului Covid prin piratarea corporației farmaceutice multinaționale americane Pfizer, potrivit agenției de știri Yonhap din Coreea de Sud: "Serviciul Național de Informații (NIS) a dezvăluit aceste informații în timpul unei sesiuni cu ușile închise a comitetului de informații al Adunării Naționale. " Cu toate acestea, agenția de știri nu a furnizat încă mai multe informații despre tentativa de hacking.

Nu este prima dată când Coreea de Nord este acuzată că folosește hackeri pentru a fura informații despre vaccinuri. Anul trecut, au existat rapoarte că hackerii nord-coreeni au încercat să pătrundă în cel puțin nouă companii de sănătate, inclusiv Johnson & Johnson, Novavax Inc și AstraZeneca. Agenția de informații din Coreea de Sud a declarat că a oprit încercările Nordului de a intra în companiile sud-coreene care dezvoltă vaccinuri.

Și săptămâna trecută, agenții lui Kim Jong-un au fost de asemenea acuzați că au sustras mai mult de 1,7 miliarde de dolari în criptomonedă.