Dragoș Bucur, replică celor care l-au înjurat după ce a spus că nu se vaccinează şi nu poartă mască

Dragoș Bucur, replică celor care l-au înjurat după ce a spus că nu se vaccinează şi nu poartă mască Dragoș Bucur. Sursa foto: arhiva EVZ

Dragoș Bucur, replică celor care l-au înjurat. Actorul şi-a pus lumea în cap după ce a avut curajul să scrie că „Nu sunt de acord cu această ordonanţă militară”.

Dragoș Bucur, replică celor care l-au înjurat după ce a spus că nu se vaccinează şi nu poartă mască. Actorul a anunţat pe social media că nu poartă mască. Şi nici nu se va vaccina atunci când îi va veni rândul.

„În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”, a scris actorul pe contul său de Facebook.

Anunțul făcut de actor n-a rămas fără reacții. Iar comentariile au curs la postarea sa.

Dragoș Bucur a recunoscut că este prima dată când este criticat atât de tare. El a subliniat că nu susţine că decizia de a nu se vaccina este cea corectă. Dar susţine şi apără libertatea de a lua singur decizia cu privire la corpul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dragoș Bucur, replică celor care l-au înjurat după ce a spus că nu se vaccinează şi nu poarta mască

„Este prima oară când sunt înjurat la o scara atât de mare şi sunt dator să raspund atât înjuraturilor cât şi încurajărilor. Câţiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac. De ce a trebuit să spun ce gândesc.

Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăşi. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac. Şi pastrează pentru ei şi familiile lor ceea ce cred. De teamă ca nu cumva să fie linsaţi public şi ostracizaţi. Şi să nu îşi piardă locurile de muncă, prietenii, relaţiile şi sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obţinut cu mijloace noi”, a scris actorul pe contul său.

„Mi-a fost teama de reacţia pe care împărtăşirea parerilor mele ar putea să o nască. Apoi mi-a fost ruşine de această teamă şi de gândul meschin că.  “E mai bine tac decât să spun ce cred”. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am facut şi acum”, a scris actorul.

Dragoș Bucur: „Nu sunt de acord cu această ordonanţă militară”

„Celor ce aleg să înjure şi să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment şi nu vreau să particip la crearea lui.

Nu susţin că decizia de a nu mă vaccina este cea corectă, dar susţin şi apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu această ordonanţă militară şi consider că trăiesc într-o societate în care înca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul şi cu deciziile lui şi să îmi exprim public acest dezacord”, a mai scris actorul Dragos Bucur.

Dragoş Bucur: „Cred în Dumnezeu şi în libertatea de expresie”

„Ştiu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu şi în libertatea de expresie, sunt susţinător al luptei împotriva discriminării şi astea sunt valorile după care mă ghidez în viaţă.

PS-acum imi e teama să citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu şi peste teama asta”, a concluzionat actorul Dragoş Bucur pe Facebook.