Noua tulpină se extinde în România. Alte două cazuri raportate

Noua tulpină se extinde în România. Alte două cazuri raportate

Noua tulpină a coronavirusului se extinde și în România. Ministerul Sănătății anunță încă două cazuri noi de persoane infectate cu tulpina B117.

Noua tulpină se extinde. Aceasta este mult mai agresivă dar și mai mortală decât virusul SarsCoV2, atrage atenția medicii epidemiologic. De altfel și măsurile anunțate de marea majoritate a țărilor din Europa sunt mult mai radicale.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a raportat, luni, alte două noi cazuri. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus.

Până în data de 7 februarie 2021, au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvențieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe data 1 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat că au fost depistate încă două cazuri de infecție cu noua tulpină, varianta detectată în Marea Britanie. Cele două îmbolnăviri provin din focarul deja confirmat de la Școala 28. Este varianta UK-linia genetică B.1.1.7, care provin din același focar de la școala respectivă.

Focarul de la Școala 28. Noua tulpină se extinde

În București au fost descoperite cele mai multe infectări cu noua tulpină B117, a coronavirusului. Specialiștii susțin că secvențierea virusului durează mult, iar în acest timp, persoanele infectate cu noua tulpină pot răspândi boala.

În România au fost depistate în total 27 de cazuri cu tulpina britanică. Primul caz de SARS-CoV-2 cu noua tulpină a apărut la începutul lunii ianuarie, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate. Ulterior au fost confirmate noi cazuri în București, la Școala nr. 28, apoi un caz în Suceava, dar și un altul în Constanța.

Cazurile depitate la începutul lunii februarie au legătură cu infectarea masivă de la Școala 28. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, care lucrează în unitatea de învățământ, și un bărbat de 53 de ani. Acesta este contact direct al altui caz depistat în acea școală. În total, 9 persoane angajați ai școlii au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2.

În România au fost depistate în total 27 de cazuri cu tulpina britanică. Primul caz de SARS-CoV-2 cu noua tulpină a părut la începutul lunii ianuarie, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate. Ulterior au fost confirmate noi cazuri în București, la Școala nr. 28, apoi un caz în Suceava, dar și un altul în Constanța.

Noua tulpină se extinde. Ce spun specialiștii

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, din București atrage atenția despre noua tulpină a coronavirusului. Medicii ne recomandă să purtăm două măști și asta pentru că virusul a devenit și mai mortal.

„La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor, noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare. Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat”, a mai spus Beatrice Mahler.