Mihai Tudose, atac dur la adresa lui Cristian Ghinea: „Este o sinucidere asistată și anunțată”

Mihai Tudose, atac dur la adresa lui Cristian Ghinea: „Este o sinucidere asistată și anunțată” Mihai Tudose. Sursa foto: EVZ

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) lansează un atac dur la adresa ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Europarlamentarul critică demersurile pe care le întreprinde acesta pentru atragerea fondurilor europene.

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) a lansat un atac dur la adresa ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Europarlamentarul PSD este neîncrezător în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR. În opinia sa, planul nu poate deveni operațional până la sfârșitul lunii februarie, așa cum s-a  angajat actualul ministru.

Într-o postare pe Facebook, Mihai Tudose susține că PNRR este „o sinucidere asistată şi anunţată”. El critică o propunere a ministrului Cristian Ghinea de înființare a zece grupuri de lucru. Acestea ar trebui să se asigure că România nu va pierde oportunităţile Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă.

„Ca să avem investiţii şi proiecte trebuie să existe o instituţie care să gestioneze fondurile externe nerambursabile, ce sa vezi?! Implementarea proiectelor este atributul beneficiarilor: companii, instituţii publice centrale şi locale, societate civilă etc. - NU Ministerul. În şedinţa de guvern din 20 ianuarie 2021 a făcut şi ne-a adus «lumina» în procesul de ratare a oportunităţilor Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă, sursa europeană a PNRR”, a scris Mihai Tudose.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Tudose, atac dur la adresa lui Ghinea

Europarlamentarul s-a arătat neîncrezător că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi operaţional până la finele lunii februarie. El a arătat că cel mai probabil se va da vina pe PSD, pentru un eventual eșec.

„Şi vor fi finanţate numai proiectele mature, gata de implementare. Cum spunea domnia sa: «Tot ce trebuie să facem este să ne propunem nişte reforme, nişte ţinte pe care le raportăm de două ori pe an la Comisie şi luăm banii pe ele». Deci finanţăm proiectele pe care le avem gata de implementare, fixăm nişte reforme şi nişte ţinte ceva şi gata PNRR! Simplu, ca bună ziua şi apa caldă!”, a mai scris Mihai Tudose pe Facebook.

Lucrurile vor deveni complicate

Fostul premier PSD a mai spus că înființarea celor zce grupuri de lucru nu va face decât să complice lucrurile. Aceasta cu atât mai mult cu cât vor mai fi implicate Administrația prezidențială, ministere, Secretariatul General al Guvernului etc.

„De ce atât de multe instituţii implicate? Dl Ministru Ghinea ne luminează. Pentru o abordare unitară şi coordonare interinstituţională în elaborarea şi negocierea informală cu Comisia Europeană. În plus, pentru că lucrurile nu se opresc aici, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va organiza consultări cu reprezentanţii sectorului privat, ai societăţii civile, cu sindicatele precum şi cu ceilalţi parteneri de dialog social. Şi, toate acestea până la sfârşitul lunii februarie 2021, când PNRR ar trebui să fie gata. Dacă nu sunt gata sau sunt proaste este clar că... e vina PSD”, a încheiat Tudose.