METEO. Scăpăm de ger. Ziua în care vremea începe să se schimbe.

METEO. Scăpăm de ger. Ziua în care vremea începe să se schimbe.

Scăpăm de ger. Meteorologii au vești destul de bune pentru ziua de miercuri, dar temperaturile, deși în creștere, vor fi încă destul de scăzute.

Scăpăm de ger începând de miercuri. Meteorologii ne promit că vremea se va îndrepta. Potrivit ANM, temperaturile vor crește ușor față de zilele anterioare.

Maximele zilei de miercuri se vor situa între 0 și 9 grade Celsius, iar minimele între -6 și 3 grade.

Cerul va rămâne noros, miercuri, în regiunile intracarpatice, unde sunt prognozate precipitații slabe în timpul zilei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scăpăm de ger, nu și de polei

La munte va mai ninge, mai ales în Maramureș și în Transilvania, iar în Crișana și local în Banat vor fi precipitații mixte. Mai ales în vestul și nord-vestul țării, va fi polei pe arii restrânse.

În restul teritoriului României cerul va fi variabil, iar pe alocuri, mai ales prin Moldova, vor fi ninsori slabe.

Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80 km/h, spulberând zăpada. Vânt mai puternic va fi și în regiunile vestice și sudice.

Unde ninge, unde nu scăpăm de ger

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de ninsori moderate cantitativ, însoțite de intensificări ale vântului şi polei. Atenționarea este valabilă în toată ţara până miercuri la amiază.

În regiunile intracarpatice, în intervalul prognozat, va ninge - în general moderat cantitativ în Maramureş, în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

În dimineaţa zilei de miercuri, pe arii restrânse va mai fi ger, cu temperaturi de până la -10 grade, mai ales în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.

În regiunile vestice ale țării vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă și ploaie, iar pe arii restrânse se va forma polei.

În nord-vestul teritoriului se vor semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze de 40 - 50 km/h.

Când scăpăm de ger în București

În Capitală cerul va fi variabil, temporar noros de dimineață.

Vântul va sufla de la slab până la moderat.

Temperatura maximă a zilei de 20 ianuarie se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi între -7 și -4 grede, mai scăzută în zona preorășenească,

Vremea la munte

Lamunte, va fi vânt care va sufla cu viteze de până la 50-70 km/h, iar pe crestele înalte, cu 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Va ninge predominant în Maramureș și în Transilvania, și vor fi precipitații mixte în Crișana și local în Banat.