Lovitura cea mai dură primită de președintele Donald Trump. A venit de unde nu se aștepta

Lovitura cea mai dură primită de președintele Donald Trump. A venit de unde nu se aștepta Sursa foto: Arhiva EVZ

Donald Trump, președintele aflat la finalul mandatului, a fost atacat chiar de unul dintre cei mai importanți membrii ai republicanilor.

Lovitură primită de Donald Trump, președintele SUA, chiar de unde se aștepta mai puțin Adică din partea colegilor de partid. Mitch McConnell, șeful majorității republicane din Senatul american, a spus că mulțimea care a atacat Capitoliul a fost provocată. Vinovat pentru instigare este chiar omul care se pregătește să-i predea mandatul lui Joe Biden.

Declarația lui Mitch McConnell are mare greutate. El este primul republican care îl atacă pe Trump în acest caz extrem de controversat. Totodată, el ar putea un rol extrem. Pentru că ar înclina balanța în favoarea unei condamnări a lui Trump în procesul de impeachment care va avea loc în zilele viitoare.

Donald Trump, președintele SUA, a scăpat de suspendare

„Ultima oară când Senatul s-a reunit, tocmai ce recuperasem Capitoliul de la infractorii violenți care încercaseră să ne oprească din a ne face datoria. Gloatei i s-au spus minciuni. Au fost provocați de președinte și de alte persoane cu putere”. Afirmațiile republicanului au fost făcute în sala Senatului, conform CNBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior, Mitch McConnell se opusese organizării unui proces în care să fie implicat Trump. Atât timp cât președintele se află în timpul mandatului la Casa Albă. Având în vedere regulile, procedurile și precedentele Senatului care guvernează procesele de impeachment, nu există absolut nicio modalitate de a efectua un proces serios și corect în perioada de timp rămasă până la învestirea în funcție a președintelui ales Biden”. Spunea republicanul, care cerea astfel timp.

Ar putea primi interdicție

Chuck Schumer, succesorul lui McConnell la conducerea majorității din Senat, a adus lămuriri. Dacă Senatul va vota pentru condamnarea lui Trump, va urma imediat un vot prin care fostului președinte i se va interzice să mai candideze în alegeri. Pentru condamnare este nevoie de votul a două treimi dintre senatori, adică 67. Pentru interdicția la candidatură este necesară o majoritate simplă de 50+1.