Acuzații de abuz în sport. O campioană olimpică a rupt tăcerea după 23 de ani

Acuzații de abuz în sport. O campioană olimpică a rupt tăcerea după 23 de ani

Lumea sportivă din Grecia se confruntă cu grave acuzații de abuz sexual, după ce o campioană olimpică la yachting a rupt tăcerea acuzând un înalt oficial al federației de profil.

Acuzații de abuz sexual în sportul din Grecia. O campioană olimpică din Grecia acuză un înalt oficial de abuzuri sexuale.

Sofia Bekatorou a obținut titlul olimpic în 2004, la yachting. În prezent, ea aduce acuzații foarte grave unui oficial al federației naționale de profil.

Sofia Bekatorou vorbește despre un incident care s-a petrecut în 1998, în urmă cu 23 de ani, conform dpa. Sportiva a făcut publice acuzațiile într-un clip pe care l-a postat pe YouTube, duminică. La scurtă vreme, ea a primit susținerea premierului Kyriakos Mitsotakis.

După mesajul pe care l-a postat pe YouTube, ea a ținut să sublinieze că această situaţie nu este doar despre ea și despre problema ei. Sofia Bekatorou a prezentat un punct de vedere mai larg, într-o postare pe contul său de Facebook.

„Experienţa mea personală nu este o problemă individuală care mă afectează doar pe mine. Face parte dintr-o problemă mult mai largă şi cronică. Este vorba despre abuzul de putere în general, dar vizează în special actuala conducere a EIO”, a mai scris fosta campioană.

Pe cine vizează acuzațiile de abuz din Grecia

Conform sursei, se spune că presupusul vinovat este vicepreşedintele EIO, Aristidis Adamopoulos. Acesta a negat acuzaţiile, dar şi-a dat demisia din poziţia pe care o deține în cadrul Federaţiei. De asemenea, s-a pus la dispoziţia Comitetului olimpic elen.

Sofia Bekatorou a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena. Sportiva a fost și portdrapelul echipei olimpice a Greciei la ceremonia de deschidere a JO 2016 de la Rio.

Dosarul preluat de Parchet

Reacţia Federaţiei, care s-a mulţumit să vorbească despre caz făcând referire la „un incident neplăcut”, a provocat un adevărat scandal.  Internauții au stârnit o adevărată „furtună” pe reţelele de socializare.

Duminică, Fundaţia Stavros Niarchos a suspendat subvenţia acordată EIO pentru programul privind antrenamentele sportivilor cu dizabilităţi.

În prezent, cazul se află și în atenția Parchetului grec care va cerceta cele mărturisite de sportivă despre incident.

Ne puteți urmări și pe Google News